Binali Yıldırım mitinge gidemeyince telekonferans ile bağlandı

Referandum öncesi il programlarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım'ın uçağı sis nedeniyle Bartın'a inemedi.

GÜNDEM 03.03.2017, 16:05 03.03.2017, 16:05
Binali Yıldırım mitinge gidemeyince telekonferans ile bağlandı

Başbakan Binali Yıldırım, Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara telekonferansla hitap etmeye karar verdi.

Birgün’de yer alan habere göre, Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"AK Parti iktidarı olarak Bartın'a çok önemli hizmetler yaptık. Yeni bir müjdem var. Bartın-Safranbolu arasındaki yolu da bölünmüş yol haline getireceğiz. 14 yıldır sizin için çalıştık, çabaladık.

Ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için yeni bir eseri de birlikte inşa edeceğiz. Terörün yok olması, huzur için, daha hızlı büyüme için Türkiye'nin yeni hükümet sistemini vereceğiniz evetlerle gerçekleştireceğiz. AK Parti iktidarında 15 yılda 2 halkoylaması yaptık. İkisinde de rejim elden gidiyor dediler, hiçbir şey olmadı. Onların söyledikleri yanlarına kar kaldı. Türkiye'yi bölmeye hiçbir bir gücün haddi değildir. Biz 79 milyon vatan evladı biriz, beraberiz.

Cumhuriyet'e el uzatan karşısında bizi görür. Rejim tartışması 1923'te bitmiştir. Siz bu Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet'in en kuvvetli savunucuları olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bu değişiklikle hem Meclis, hem de hükümet çok daha güçleniyor. Bu ana muhalefet partisi merhum Menderes'e tek adam, diktatör dedi. Şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da aynısını söylüyorlar. Dün aynı dili kullandılar, bugün de aynı dili kullanıyorlar. Bu CHP değişmez.

'Bu sistemle Türkiye bölünür, Türkiye'de kamplaşma olur' diyorlar. Hiç alakası yok, doğru değil. ABD kurulduğundan beri 228 yıl geçti, 45 başkan geldi. Türkiye 1923'te kuruldu, 94 yıl geçti, 65 hükümet kuruldu. 1 hükümet en fazla 17 görevde kaldı. Böyle zayıf hükümetlerde nasıl hizmet olacak?

 

Yorumlar (0)