Başkanlığın bahanesi bu kez 7 Haziran oldu!

‘Milli irade’ ifadesini dilinden düşürmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğini savunurken AKP’nin 13 yıl sonra ilk kez tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran seçimleri konusunda adeta ‘ağzındaki baklayı çıkardı.

GÜNDEM 27.03.2017, 09:21 27.03.2017, 09:21
Başkanlığın bahanesi bu kez 7 Haziran oldu!

‘Milli irade’ ifadesini dilinden düşürmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğini savunurken AKP’nin 13 yıl sonra ilk kez tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran seçimleri konusunda adeta ‘ağzındaki baklayı çıkardı’. Birgün’de yer alan habere göre,  Erdoğan, “Şimdi diyorlar ki ‘neyiniz eksik de yönetim sistemini değiştirmeye çalışıyorsunuz.’ Biz yönetim sistemini kendi keyfimiz için değiştirme peşinde değiliz. Neyin eksik olduğunu 7 Haziran’da gördük. Bir fırsat yakaladılar, zannettiler ki artık biz iktidarız” ifadelerini kullandı.



İstanbul’da Esenler ve Gaziosmanpaşa’daki toplu açılış törenlerinde konuşan Erdoğan, 7 Haziran’da sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyerek 1 Kasım’da tekrar seçim kararı aldığını ‘es geçerek’ bu süreçte tırmandırılan kaostan yeni anayasa için ‘bahane’ yarattı.

 


Siz iktidar olamazsınız

 


Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; “Şimdi diyorlar ki ‘neyiniz eksik de yönetim sistemini değiştirmeye çalışıyorsunuz.’ Biz yönetim sistemini kendi keyfimiz için değiştirme peşinde değiliz. Neyin eksik olduğunu 7 Haziran’da gördük. Bir fırsat yakaladılar, zannettiler ki artık biz iktidarız. Yahu siz iktidar olamazsınız. Çünkü sizin derdiniz başka. Hemen Diyarbakır’da 53 kardeşimizi öldürdünüz. Ölen Kürt, öldüren de Kürt’tü. Bunların benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değil, bunlar terör örgütlerinin temsilcisidir. Biz bu vatanı, milletimizi böldürtmeyeceğiz.”



Faşistsiniz faşist

 


Erdoğan’ın gündeminde Avrupa ile yaşanan kriz de vardı. Cumhurbaşkanı, “Bunlara faşist dediğimizde beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimizde rahatsız oluyor. Camilerimize gamalı haç işareti koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Bizim camilerimize gamalı haçları çiziyorsanız, bunun hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üstünüzden atamazsınız” dedi.

 

Yorumlar (0)