Başkan Soyer'den Şehir Hastaneleri Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılında açılması planlanan Bayraklı'daki şehir hastanesine ilişkin "Şehir hastanesi anlaşılır gibi değil. Bu kadar büyük bir yatırım yapıyorsunuz ve yolunu düşünmüyorsunuz. İnsanlar nasıl gidecek? Biz yine de üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

GÜNDEM 27.12.2019, 19:10
Başkan Soyer'den Şehir Hastaneleri Açıklaması

Radyo Trafik İzmir'de yayınlanan "Ulaşıma Dair Özel" programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu. Programın 2. bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. İzmir ulaşımının röntgeninin çekildiği programda Soyer ve belediye bürokratları İzmir ve kent ulaşımına dair önemli ifadeler kullandı.

"KEŞKE HERKES BİSİKLETİN FARKINA VARSA"

Programın ilk bölümüne konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, öncelikle bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti. Her sabah belediyeye bisikletle gittiğini belirten Soyer, "Gün içinde yakın mesafelere de yine bisikletle gitmeyi tercih ediyorum. Belediye başkanlarının örnek olmak gibi bir misyonu var. Keşke herkes bisikletin farkına varsa, tanıdıkça vazgeçemeyecekler. İki teker üzerinde yürüyüşten daha fazla yol kat ediyorsunuz, aynı zamanda spor yapıyorsunuz." dedi.

İZMİR MARATONUYLA İLGİLİ BİR MÜJDE DAHA

Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge'nin yine ilk kez Radyo Trafik İzmir canlı yayınında duyurduğu "Maraton İzmir" ile ilgili yeni ayrıntıları paylaştı. "2020 yılında Avrasya Maratonu'ndan sonra Türkiye'nin en büyük maratonunu düzenleyeceğiz." diyen Başkan Soyer, "Aynı zamanda çocuk maratonu da olacak. 42 kilometreyi büyüklerle birlikte tamamlayacaklar, çok eğlenceli olacak. İzmir'i güzel bir maraton bekliyor. Spor, çocukları çok olumlu yönde etkiliyor. Kötü alışkanlıklardan uzak tutacak şey spordur. O kadar çok faydası var ki, çocuklarımızı daha çok sporla buluşturmayı diliyorum." şeklinde konuştu.

"AVM İNŞAATLARINI KUCAĞIMIZDA BULDUK"

Radyo Trafik İzmir dinleyicilerinden şehir içindeki alışveriş merkezleriyle ilgili gelen bir eleştiri üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Cennetin göbeğinde, çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu kentin bize bahşettiği güzelliklerle daha uyumlu bir yaşam kalitesini hep birlikte arttıracağız. Şehir içine AVM yapımını engellemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Göreve geldiğimizde bazılarını kucağımızda bulduk. Yakında kooperatif ürünleri satan bazı satış noktaları oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

YENİ FERİBOT İSKELELERİ KURULACAK

Gelen bir eleştiri üzerine; "Çöp kamyonlarının yoğun trafikte yola çıkmaması için ilçe belediye başkanlarıyla müzakerede bulunuruz. Çöp toplama saatleri daha öne çekilebilir." görüşünü paylaşan Tunç Soyer, körfezi ulaşımda daha etkin kullanma anlamında yeni feribot iskeleleri kurulacağı müjdesini de verdi. Yeni iskeleler için Ankara'dan izin beklediklerini kaydeden Soyer, "İzin alır almaz hemen iskelelerin inşaatına başlayacağız. 2 yeni feribot da alıyoruz. Ulaşımda körfezi yüzde 3 seviyesinde kullanıyoruz, bu oranı arttıracağız. Feribotları daha sık kullanırsak şehir içi trafiği de rahatlayacak. Vatandaşlarımız feribot sırası beklemeyecek, doldukça kalkan bir feribot sistemi oluşturacağız." açıklamasını yaptı.

"TURİZM KONUSUNDA YERLERDE SÜRÜNÜYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in turizm konusunda çarpıcı ifadeler kullandı: "İzmir turizm konusunda bence yetersiz, yerlerde sürünüyoruz, utanç duyuyoruz. Gerçekten zavallı bir noktadayız. Bu durum İzmir'e hiç yakışmıyor. Antalya turist hedefini 20 milyon olarak açıkladı, biz bir buçuk milyon olarak hedefliyoruz. İzmir'in Antalya'nın üzerinde bir turizm kapasitesi var. Bir yerde bir eksiklik var, demek ki doğru tanıtım yapmıyoruz, yeteri kadar altyapımız hazır değil. Bunlar geliştirilebilir başlıklar. Bunun üzerinde çalışmaya başladık, bir vakıf kurduk. İzmir'i tanıtmaya başlıyoruz. Brüksel'de, Moskova'da "İzmir Ofisi" açıyoruz. Buralarda İzmir'i tanıtacağız. Kardeş şehirlerimizin billboardlarında İzmir'i tanıtacağız. İzmir uluslararası alanlarda tanınmaya başlayacak. 2021'de dünyanın en büyük gastronomi festivaline ev sahipliği yapacağız. Dünya kültür zirvesi İzmir'de yapılacak. Sadece turizm meselesi değil, esnafın, yatırımcının önü açılacak. 1930'larda İzmir daha çok cazibe merkeziymiş. Son 50-60 yıldır geriye gidiyor ve kabuğun içinde büzüşmeye başlamış. Kültürpark'ın yapısını korumak en önemli amacımız. Orada düzenlenen fuarları sınırlayarak korumaya çalışıyoruz. Uluslararası fuarları yeni fuar alanına taşıyoruz. Teknik olarak yeni fuar alanımız yeterlidir."

"İZMİR TRAFİĞİ BİR SORUNDUR, BU SORUNU ÇÖZMEYE MUKTEDİRİZ"

Soyer, İstanbul ve Ankara ile karşılaştırılmayacak kadar rahat bir trafiğimiz olduğunun altını çizdi.olmayabilirler ama İZUM olmazsa trafik kaosa dönüşebilir. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün imkanlarından çok daha fazlasına sahibiz, onlara da yardımcı oluyoruz. Elbette trafik sıkışıklıkları yaşıyoruz ama bütün bunların çözümüyle ilgili de uğraşıyoruz. Akıllı Trafik Uygulaması ile trafiğe nefes aldıracak projelerimiz var. İzmir trafiği bir sorundur, bu sorunu çözmeye muktediriz. En önemli örneklerinden biri Alsancak'ta yapacağımız çalışmadır. Hocazade Camii ile Havagazı Fabrikası arasında trafiği yer altına alıyoruz. 2020 yılı içinde ihalesine çıkacağız. Üstünde de bir yeşil alan ortaya çıkacak. İlerleyen yıllarda 'Eskiden burada trafik çok sıkışırdı' denecek." diye konuştu.

"ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL"

2020 yılı içinde açılması planlanan Bayraklı'daki Şehir Hastanesi'ni eleştiren Tunç Soyer, "Şehir Hastanesi anlaşılır gibi değil... Bu kadar büyük bir yatırım yapıyorsunuz ve yolunu düşünmüyorsunuz. İnsancıklar nasıl gidecek? Biz yine de üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

İZTAŞIT PROJESİ

Yarın yapılacak törenle Seferihisar'dan başlayacak İZTAŞIT projesinden bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "İZTAŞIT kent trafiğini rahatlatacak, belediyenin yükünü de hafifletecek. Uzak ilçelerimiz, ESHOT'un hizmet götürmesi anlamında zorlandığımız noktalar… ESHOT'a entegre ederek İZTAŞIT sistemini geliştirdik. Böylece kamu olarak kentin en uzağına erişmiş olacağız, hem de vatandaşlarımız konfora erecek. Vatandaşımız daha güvenli, daha konforlu hizmet alacak. İlk adımını Seferihisar'da atacağımız projenin gerisi gelecek." ifadelerini kullandı.

"İZMİR'İN SEMBOLÜ SAAT KULESİ'NDEN İBARET DEĞİL"

Tunç Soyer, İzmir'deki spor kulüpleri ile ilişkilerinden bahsederek, "Belediye olarak İzmir'deki spor kulüplerimize ciddi bir desteğimiz olacak. İzmir'in sembolü Saat Kulesi'nden ibaret değil. Asırlık kulüplerimiz var, onlara sahip çıkmamız boynumuzun borcu... Sadece profesyonel değil amatör kulüplerimize de destek olacağız. Daha çok çocuğumuzun, gencimizin spor yapması lazım. Bir yandan asırlık çınarlarımıza sahip çıkacağız, bir yandan daha çok çocuğun spor yapmasını sağlayacağız." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)