Başbakan: Keçiören Metrosu'yla günde 50 bin kişi yolculuk yapacak

Keçiören Metrosu'nun yapımı 13 yıldır sürüyordu

GÜNDEM 05.01.2017, 14:56 05.01.2017, 14:56
Başbakan: Keçiören Metrosu'yla günde 50 bin kişi yolculuk yapacak

T24’te yer alan habere göre, Keçiören Metrosu'nun açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz, 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak" dedi.

 

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:


Bugün nüfusu 1 milyonu bulan Keçiören'in heyecanla beklediği bir hizmeti, Keçiören metronun açılışını yapıyoruz. Bugün Ankara için çok önemli bir gün. Böyle mutlu bir günde sizin huzurlarınızda bu açılışı gerçekleştirmek bizim için mutluluk vesilesi.

Geçtiğimiz mayıs ayında Osmanlı çarşısının açılışını yaptık, Ağustos'ta Keçiören metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdik. Şimdi de bu bölgenin trafik yükünü hafifletecek Keçiören'de, Ankara'da yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir eseri açıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım bu metro biraz uzadı, başlamasıyla bitmesi 13 yılı buldu. Sizin başbakanlığınız döneminde bu Ankara'nın üç hattının Kızılay-Sincan, Batıkent-Sincan ve Keçiören metrolarının büyükşehir belediyesinden Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmesi konusunda bir talep vardı. Ulaştırma Bakanlığı'nın aslında bir görevi yoktu.

Yılda 270 milyon kişi

İyi hatırlıyorum Elmadağ'daydık, siz büyükşehir belediye başkanımız. Cemil Bey, Ali Bey ve diğer Ankara milletvekilleri bu konuda sizi bilgilendirdiler ve siz de orada talimat verdiniz. Bunları devralalım ve yapalım diye. Sonra biz bunun için kanun çıkardık. Ondan sonra da bu çalışmalar başladı. İki hattı daha önce açtık, şimdi de Keçiören hattını açıyoruz. 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz, 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak.

Sistem buna göre dizayn edildi. Geçenlerde bunun test sürüşüne geldiğimizde birisi bana dedi ki; o zaman Ulaştırma Bakanlığı görevindeydim. Sayın Bakanım dedi, bizim buradaki Keçiören metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü. "Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, ama hiç bitmesin" Bundan doğrusu çok etkiledim, ama gençler için de tavsiyem var, "Aşkımız bitmesin devam etsin, ama Keçiören metrosu bitti". Hayırlı olsun.

"Gazino durağı Şehitler İstasyonu oldu"

Bu metronun başladığı yer, "Gazino" diye bir yer. Keçiörenlilerin, Ankaralıların 15 Temmuz'da gösterdikleri o kahramanlıkların bir karşılığı olarak Keçiören belediyemiz ve vatandaşlarımızın talebiyle Gazino durağının adı Şehitler İstasyonu oldu, meydanın adı Şehitler Meydanı oldu.

Yorumlar (0)