banner758

Bakan Koca: Gevşeme Olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık sigara paketlerinin tek tip olduğunu söyledi. Bakan Koca, paketlerin üzerlerinde cazibeyi arttırıcı herhangi bir unsur bulundurulmayacağını ifade etti.

GÜNDEM 15.12.2019, 08:57
Bakan Koca: Gevşeme Olmayacak

Sağlık Bakanı Koca, TBMM Genel Kurulu’nda Bakanlığın 2020 bütçesi görüşmelerinde konuştu. Koca, tütün, alkol ve madde ve teknoloji dahil her türlü bağımlılığı ve kötüye kullanımı engellemenin herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri için ayrılan bütçenin, 2002- 2019 döneminde 3,8 kat artarak yaklaşık 18 milyar TL’ye ulaştığını kaydeden Koca, “2020 yılı için bu konuda ayrılan bütçe miktarı 20 milyar 846 milyon TL’ye çıkarılmaktadır” dedi.

SİGARA PAKETLERİNİN ÜZERİLERİNDE BULUNDURULMAYACAK

Koca, obezitenin tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun haline geldiğini söyledi. Tütün bağımlığıyla mücadelenin gevşeme olmaksızın sürdürüleceğini de vurgulayan Koca, şunları söyledi:

“Artık sigara paketleri tek tip olmuştur ve üzerilerinde cazibeyi arttırıcı herhangi bir unsur bulundurulmayacaktır. Bu alanda dünyada 7’nci ülke olduk. Şiddet, her türlüsüyle bir insanlık ayıbıdır. Sadece sağlıkçılara yönelik olarak değil, bütün insanlar için kabul edilemez bir durumdur. Maalesef, hemen her gün şiddet olaylarının haberlerde yer alması hepimizi üzmektedir. Sağlık çalışanları da ne yazık ki şiddet mağdurları arasında fazlasıyla yerini almaktadır. Bu husus sadece bizim değil, birçok ülkenin önemli bir sorunudur.”

Yorumlar (0)