Bakan Kaya: Mermiyi namluya sürme sesini duyduk

"Bir bakanın muhatabı polis olabilir mi?

GÜNDEM 20.03.2017, 11:54 20.03.2017, 11:54
Bakan Kaya: Mermiyi namluya sürme sesini duyduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'da yaşanan diplomatik krizle ilgili "Bir bakanın muhatabı polis olabilir mi? Karşımızda muhatap olarak polis vardı. Korumalarımıza 'İlerlerseniz vururuz' dediler. Namluya mermi sürme sesleri duyduk" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Kaya, Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

 

Karşımızda muhatap olarak polis vardı. Bir bakanın muhatabı polis olabilir mi? Bir polis bizi durdurdu ve pasaportuma el koydu. Bize baştan itibaren 'Almanya'ya geri döneceksiniz, sizin bu binaya girişiniz yasaklandı' dediler. Parmaklarını sallayarak, terbiyesizce, sert bir tavır gösterdiler ama hiçbir gerekçe söylemediler. Çünkü mantıklı, hukuki bir cevap verme şansları yoktu. Sonra bir anda sayısı arttı polislerin, arkasından sivil polisler de geldi. Birkaç kez yürüyerek geçme girişimimiz oldu ama bu mümkün olmadı.

 

Dediğim gibi; birkaç kez denedik ama mümkün değildi. Korumalarımıza 'Yanlış bir hareket yaparsanız vururuz' dediler. Mermiyi namluya sürme sesini duyduk. Önümüze etten bir duvar ördüler. 7 kişilik ekiptik ve yanımızda tek bir silah yoktu. Konuşma tarzları gayet kaba ve insanlık dışıydı. Yani ısrar etseydik neler olabileceğini tahmin etmek zor değil.

 

Yorumlar (0)