Bahçeli, 189 gün sonra yeniden mecliste!

Partisinin TBMM'deki son grup toplantısına 9 Temmuz 2019'da katılan MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli, yaklaşık 6 ay sonra ilk kez grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli konuşmasında "Düşmemizi bekleyenler daha çok bekleyeceklerdir. Kumpasçıların, kurnazların, sahte kurtarıcıların hevesleri kursaklarında kalmaya mahkumdur. Ecel aman verdiği müddetçe alayı gelsin bu cepheyi yıkamazlar. Biz ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık, vakti geldiğinde de ülkücü olarak öleceğiz" dedi.

GÜNDEM 14.01.2020, 11:35
Bahçeli, 189 gün sonra yeniden mecliste!

Sağlık sorunları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yaklaşık 189 gündür grup toplantısı düzenlemeyen MHP Lideri Devlet BahçeliTBMM‘de partililere seslendi.

Son olarak 9 Temmuz 2019’da bu kürsüye çıkan Bahçeli’nin konuşmasından satır başları: 

* Uzun bir aradan sonra yaptığımız grup toplantısına katılan herkese selam olsun. Sağlık sorunları yaşadığım dönemde arayan, soran herkese teşekkür ediyorum.

* Duaların gücü ve doktorlarımızın dokunuşları ile buradayız, son nefesimize kadar da burada olacağız. Derler ki kader gayrete aşıktır. Gayret edeceğiz, sabredeceğiz musibetleri beraber alaşağı edeceğiz.

* Düşmemizi bekleyenler daha çok bekleyeceklerdir. Kumpasçıların, kurnazların, sahte kurtarıcıların hevesleri kursaklarında kalmaya mahkumdur.

* Şehit ve gazi yuvası partimiz üzerinde hesap yapılmaz, karalama ve kurcalama yapılamaz. Sağlığım üzerinden spekülasyona yeltenenler bilmelidir ki biz er kişilere bakarız

* Ecel aman verdiği müddetçe alayı gelsin bu cepheyi yıkamazlar. Biz ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık, vakti geldiğinde de ülkücü olarak öleceğiz.

* Utanacak bir açığımız yoktur ki minderden kaçalım. Hiç kimse bize bizi anlatmasın. Biz birbirimizi biliriz, hasımları da biliriz. MHP’ye ölüm fermanı yazanlara hatırlatayım, cihan yıkılsa emin olun ki çatımız yıkılmayacaktır.

* Düzen, disiplin ve dengeli şekilde, taviz vermeden duruş gösteren her milletvekili arkadaşımla iftihar ediyorum. Şahsen sizlerden razıyım, ‘Allah da razı olsun’ diyorum.

* Bugün 49 kişiyiz, gün gelecek hesap dönecek ve millet tamam diyecek; parmakla bile sayılmamız mümkün olmayacaktır. Yorulmadık ki yarıştan düşelim.

* Maalesef hem bölge hem de küresel sistem huzursuzluk sarmalındadır. Türkiye’yi çembere alan ihanet akımının fikri de zikri de karışıktır. Cemal Kaşıkçı cinayeti, Kasım Süleymani’nin bir suikaset kurban gitmesi ve 176 kişiyi taşıyan uçağın kazaen vurulması.

* Güç mücadeleleri insani kazanımlara kast etmektedir. Çatışma alanları yaygınlık kazanmıştır. Türkiye atak ve aktif dış politika ile söz hakkını sabırla kullanmış, nihayetinde sabrının meyvelerini toplamıştır. Libya’da çatışma Türkiye ve Rusya’nın ortak müdahalesiyle son bulmuştur.

* Doğru zamanda doğru politikalarla konum alan Türkiye, Akdeniz’deki ezberler bozulmuştur. Libya konusu bizim için gelecek meselesidir. Dayatmalara boyun eğmeyen siyasi iradeye karşı çıkmak, vatan severlikle nasıl bağdaşacaktır.

* CHP neden sızlanıyor. Akdeniz’deki güç oyunlarına Türkiye’nin girmesi zilleti neden kışkırtıyor. Kimden emir alıyorlar. Yunanistan, Hafter, Sisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri rahatsız, şuna bakın ki CHP de rahatsız. Geçici ateşkesin sürmesi umut vericidir ancak CHP bundan bile rahatsız.

* CHP, itimat, itibar ve inandırıcılığını kaybetmiştir. Vatan ve bayrak sevgisi sizi yoldan çıkarmaz, aksine yola getirir. Korku siyaseti diye konuşup duruyorlar, alayı kuyruklu yalandır. Siyaset akıl işidir ve fedakarlık gerektirir.

Ayrıntılar geliyor…

Yorumlar (0)