Aytuğ Atıcı: 'EĞİTİM-SEN'Lİ, EĞİTİM-İŞ'Lİ ÖĞRETMENLERİ DEĞİL, DARBENİN SİYASİ AYAĞINI YARGILAYIN'

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM'de Milli Eğitim Bakanı’na “darbeyi kim yaptı; EĞİTİM-SEN’e, EĞİTİM-İŞ’e üye olan öğretmenler mi yaptı” diye sordu.

GÜNDEM 24.11.2016, 13:45 24.11.2016, 13:45
Aytuğ Atıcı: 'EĞİTİM-SEN'Lİ, EĞİTİM-İŞ'Lİ ÖĞRETMENLERİ DEĞİL, DARBENİN SİYASİ AYAĞINI YARGILAYIN'

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Aytuğ Atıcı, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti; “Yarın ne diyeceksiniz onlara? Onların yüzüne nasıl bakacaksınız? Sizi memurluktan attık, bir kararnameyle işinize son verdik mi diyeceksiniz? Sizi sözleşmeli öğretmen yaptık, daha ne istiyorsunuz mu diyeceksiniz? Siz bu ülkede öğretmensiniz, düşünemezsiniz, düşünürseniz sizi içeri atarım mı diyeceksiniz? Allah aşkına, ne diyeceksiniz öğretmenlere?”

 

“DARBEYİ ÖĞRETMENLER, REKTÖRLER, ÖĞRENCİLER Mİ YAPTI?

 

Milli Eğitim Bakanı’nın darbecileri savunmakla ilgili ithamına da cevap veren Atıcı, “Sayın Bakan, "Darbecileri savunuyorsunuz." diyorsunuz. Herkes size gülüyor. Allah billah aşkına darbeyi kim yaptı? Darbeyi EĞİTİM-SEN'e üye olan öğretmenler mi yaptı? Darbeyi EĞİTİM-İŞ'e üye olan öğretmenler mi yaptı? Allah aşkına, Sayın Bakan, elinizi vicdanınıza koyun. Siz olağanüstü hâli niye ilan ettiniz? Olağanüstü hâli darbe için ilan ettiniz. Bu öğretmenler mi darbe yaptı, rektörler mi darbe yaptı, öğrenciler mi darbe yaptı? Allah billah aşkına bunların hangisi darbe yaptı?” diye sordu.

 

“DARBECİLERİ VE SİYASİ AYAĞINI YARGILAMAYARAK, DARBEYİ SİZ SAVUNUYORSUNUZ”

 

Milli Eğitim Bakanı’nın "Biz bir mağduriyet olduğunu düşünmüyoruz." sözleri üzerine, “İnsanlar ölüyorlar. Hapse atıyorsunuz, intiharın eşiğine geliyorlar. Hapse attığınız insanların eşlerine, çocuklarına hiç kimse iş vermiyor. Yani, siz hem onları hem de ailelerini mağdur ediyorsunuz.” diyen Aytuğ Atıcı, “Darbecileri, darbe yapanları, onların siyasi ayaklarını yargılamayarak darbeyi ve darbecileri AKP’nin savunduğunu.” belirtti.

Yorumlar (0)