Ayten Gülsever mücadeleci kadınlara yönelik iğrenç sözlere sert tepki gösterdi!

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever, Twitter’da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin'e yönelik hakaret içeren paylaşımlara '' Sosyal medyada trolleri aracılığıyla fikirlerini korkusuzca açıklayan mücadeleci kadınlara tehdit ve itibarsızlaştırma kampanyasına başlayanları kınıyoruz.'' diyerek tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.05.2020, 17:45 15.05.2020, 18:18
Ayten Gülsever mücadeleci kadınlara yönelik iğrenç sözlere sert tepki gösterdi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin’e yönelik Twitter üzerinden ağır hakaret ve taciz içeren paylaşımlara tepki yağıyor.

Laçin, Kaftancıoğlu ve Mengü'ye yönelik ifadelere CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever'de tepki gösterdi.

Gülsever, tehdit ve hakaret edenlerin yargılanmalarını, bunlara maruz kalan kadınlar için ise koruma tedbirlerinin alınması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Yeni rejim zihniyetini, İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerle ve yasalarla kazanılmış haklarımızı ortadan kaldırarak yerleştirmeye çalışıyor. Aile içinde, kamusal alanda, mücadelenin en sonunda bugünlerde yaşadığımız salgında maruz kaldığımız şiddete yenisini eklediler; Sosyal medyada trolleri aracılığıyla fikirlerini korkusuzca açıklayan mücadeleci kadınlara tehdit ve itibarsızlaştırma kampanyasına başladılar. Kınıyoruz.

Tehdit ve hakaret edenlerin yargılanmalarını, bunlara maruz kalan kadınlar için ise koruma tedbirlerinin alınmasını talep ediyoruz.
Düşüncelerini paylaştıkları için sosyal medyada saldırıya uğrayan Canan Kaftancıoğlu, Nevşin Mengü, Berna Laçin, Figen Yüksekdağ ve Feyza Altun, adalet mücadelesi verdiği için görevden uzaklaştırılan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan yalnız değilsiniz.

SİZE SÖYLENEN HER SÖZ ORTAK MÜCADELEMİZE YAPILMIŞTIR

Size söylenen her söz, her hakareti hepimize, uygulanan her baskıyı ortak mücadelemize yapılmış sayıyoruz.
Biz kadınlar gasp edilmiş haklarımızı zorlu mücadelelerle kazandık. Sözleşmeler bizim söleşmelerimiz, yasalarla kazanılmış haklar bizim insan olmaktan kaynaklanan haklarımızdır. Dayanışma içinde mücadeleye devam.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü, AKP'li Mahir Ünal’ın “Etik kurallara uyan milli hesaplar” diye tanımladığı hesaplardan gelen taciz ve hakaret içeren mesajları paylaştı.

Aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü, sanatçı Berna Laçin ve avukat Feyza Altun’un da bulunduğu ünlü kadınlar kendilerini “milli hesaplar” diye işaretleyen kişilerin saldırısına uğradı. Kaftancıoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Etik kurallara uyan milli hesaplar” diye tanımladığı hesaplardan gelen taciz ve hakaret içeren mesajları paylaştı.

Yorumlar (0)