AYM'nin 'HDP'nin kapatılması davası' için görüşme tarihi belli oldu!

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin 'kapatma davasında karar seçimden sonra verilsin' talebini 25 Ocak Çarşamba günü karara bağlayacak.

GÜNDEM 23.01.2023, 14:59
AYM'nin 'HDP'nin kapatılması davası' için görüşme tarihi belli oldu!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemli davada, partinin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurusunu bu hafta karara bağlaması umut ediliyor. AYM, 25 Ocak'ta talebi görüşecek.
HDP'nin kapatılması istemli davada, Eş Genel Başkan Mithat Sancar, partileriyle ilgili kapatma davasının, 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasına bırakılması için AYM'ye başvurduklarını açıklamıştı.
Anayasa Mahkemesi'nde başvuruyla ilgili görevlendirilen raportör çalışmasını sürdürüyor. Yüksek Mahkeme'de görülen bir kapatma davasında ilk defa yapılan başvuruyla ilişkin raportör raporunun tamamlamasının peşinden üyelerin, başvuruyu bu hafta içinde ele alması öngörülüyor.
Hazine yardımı hesaplarına bloke konmuştu
Ceza davası prosedürü izlenen kapatma davası sürecinde, Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, partinin hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta bloke konulmasına hükmetmiş ve partiye buna ilişkin savunma yapması için bir aylık süre vermişti.
Partinin buna ilişkin cevabının peşinden gömü yardımlarına bloke konulmasına ilişkin karar, AYM Genel Kurulu tarafından yine ele alınacak. Kurul, gelecek cevabın arkasından kararın kaldırılmasına veya önlem hükmünün devamına karar verebilecek.

Yorumlar (0)