Aykut Erdoğdu: Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde

Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi üzerine devlet kurumlarında yaptıkları çalışmanın ayrıntılarını paylaşan CHP'li Aykut Erdoğdu, devlet kadrolarındaki tarikat yapılanmasının hangi boyuta vardığını anlattı. Erdoğdu, Atatürkçü ve milliyetçi kadroların AKP iktidarının “aileden gördüğü” tarikat mensupları tarafından takip edildiğini kaydederek, “Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR” dedi.

GÜNDEM 18.05.2023, 13:32
Aykut Erdoğdu: Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde

Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile devlet kurumlarında yapılan çalışmanın sonucunu Twitter’dan kamuoyuyla paylaştı.

3 hafta süren çalışmaların ardından ortaya çıkan vahim tabloyu önce paylaşmama kararı aldıklarını ancak kritik seçimin ikinci turuna günler kala tahribatın boyutunu aktarmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Aydoğdu, 15 Temmuz sonrası gelişmeler için FETÖ'cülerden boşalan kadrolara milliyetçi ve Atatürkçü isimlerin getirildiğini kaydetti.

Ancak AKP iktidarının bu kadrolara güvenmediği için “aileden gördüğü” tarikat mensuplarını da devlet yerleştirdiğine dikkat çeken Erdoğdu, “Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR. Devlet adamlarını en çok rahatsız edense atanan 'küçük prensler'” ifadelerini kullandı.

“SONUÇLAR ÜRKÜTÜCÜYDÜ, SESSİZ SEDASIZ HALLETMEYE ÇALIŞACAKTIK”

Erdoğdu yapılan çalışmaya dair aktarımı özetle şu şekilde:

“Bundan bir ay önce Genel Başkanımız Kemal Bey beni çağırdı. 'Seçimi kazanmamız halinde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ankara’ya geç ve bütün kurumlardan uzmanları çağır. Bir heyet kur ve devletimizin durumunu, ilk ve ivedi işleri ve hasar tespitini çıkar' diye talimat verdi. Ankara’da üç hafta süren çalışmalarımız sonucunda vahim bir tabloyla karşılaştık. Normalde bu çalışmanın sonuçlarını kesinlikle paylaşmayacaktık. Çünkü sonuçlar ürkütücüydü. Elden geldiğince sessiz sedasız halletmeye çalışacaktık.

Ancak geldiğimiz aşamada yaptığımız çalışmanın bazı sonuçlarını paylaşmak zorunda hissediyorum. Çalışmamızın sonuçlarının tamamını devletimizin ve milletimizin bekası için paylaşmayacağım. Bu çalışmamızın çoğunu açık kaynaklarla yaptık. Bu yazdıklarımın öneminin ve benim ve çalışma arkadaşlarım adıma yarattığı tehlikenin farkındayım. Sadece şunu hatırlatayım bizim genlerimizde Kuvay-i Milliye var. Ve biz bu ruhla gurur duyuyoruz. Bedel ödemek istemeyiz. Ama ödenecek bir bedel varsa da korkup kaçmayız.

“MİLLİYETÇİ VE ATATÜRKÇÜ KADROLARI SÜREKLİ İZLİYORLAR”

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası FETÖ’den boşalan kadroları dolduracak nitelikli kadroları olmadığı için Milliyetçi ve Atatürkçü kadrolarla çalışmak zorunda kalmışlar. Ancak bu kadrolara asla güvenmedikleri için herbir kuruma aileden gördükleri tarikat ve cemaatlerden personel yerleştirmişler. Mahrem işlerini yerleştirdikleri bu personel eliyle yürütüyorlar.

Bu personel aynı zamanda hiç güvenmedikleri ama çalışmaya mecbur oldukları Milliyetçi ve Atatürkçü personeli sürekli izliyor. Şu an devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR. Devlet adamlarını en çok rahatsız edense atanan “küçük prensler.”

Bu konuda yaptığımız çalışmanın bütün sonuçlarını paylaşamam. Ancak şu kadarını söyleyeyim. Genel Kurmay Başkanlığımız, MİT Müsteşarlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz’de her kademede el üstünde tutmamız gereken kahramanlar var.

“PERSONEL İNTİHARLARI ÇOK YAYGIN”

Bu kahramanlar siyasi baskılara direnerek ellerinden geldiğince görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Zaten devletin güvenliğini bu kadrolar sağlıyor. Devletin düşürüldüğü durumdan çok rahatsızlar. Her fırsatta bu durumu en üst makamlara iletiyorlar. Polisimiz ve askerimiz sürekli bir soruşturma baskısı altında. Maalesef personel arasında ailevi sorunlar, geçim sıkıntısı, borçluluk, psikolojik sorunlar ve intiharlar çok yaygın.

Milli güvenliğimizi yakın tehdit altına sokan riskler var. Bu riskleri azaltacak diplomasi zayıf kalıyor. Özellikle ekonomimizin iyice güçsüz düşmesini ve devletimizin daha da çürümesini bekleyen odaklar var. En zayıf anımızda en olmaz taleplerle karşımıza çıkacaklar.  Durumun farkındayız. Ve sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda son söz bizim Mehmetçiğimizin kanını satın alacak para daha basılmadı. Biz vekalet savaşlarının lejyoneri olacak Millet değiliz.”

Yorumlar (0)