Avukat Sürenoğlu'nu Darp Edenler Hakkında Soruşturma Kararı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının düğünü nedeniyle uzun süre trafiğin kesilmesine tepki olarak “Bir düğün için bu yapılır mı?” diyen Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında soruşturma izni vermeyen İstanbul Valiliği'nin kararını kaldırdı. Mahkeme, avukata yapılanların Türk Ceza Yasası'ndaki "işkence ve eziyet" suçlarına karşılık geldiği, bu suçlardan soruşturma izni almaya gerek bulunmadığını vurguladı.

GÜNDEM 08.11.2019, 17:10
Avukat Sürenoğlu'nu Darp Edenler Hakkında Soruşturma Kararı

Avukat Sertuğ Sürenoğlu, Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğününün yapıldığı Çırağan Sarayı önünde yolun trafiğe kesilmesine tepki gösterdiği için Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından 1.5 saat araç içinde darp edilmiş ve zorla tutanak imzalatılmıştı. 

Avukat Sertuğ Sürenoğlu darp edildikten sonra hakkında tutulan “Cumhurbaşkanı hakaret etti” tutanağı sebebiyle tutuklamaya sevkedilmiş, sulh ceza hakimliği tarafından hakkında ev hapsi uygulanmasına karar verilmişti. Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi’nin ve Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu’nun girişimleriyle Sürenoğlu hakkındaki ev hapsi kararı kaldırılmış, soruşturma da düşürülmüştü. Avukat Sürenoğlu’nu darp eden polislerle ilgili ise İstanbul Valiliği soruşturma izni vermemişti. 

Yorumlar (0)