AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR: KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI MİLLET İTTİFAKI İÇİN TARİHİ BİR FIRSATTIR

Epözdemir, "Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama Sayın Kılıçdaroğlu son derece dürüst ve namuslu bir insan. Dolayısyla Sayın Kılıçdaroğlu parlementer sisteme geçeceğim dediğinde geçer. Bu nedenle ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun Millet ittifakının uzlaşı ve konsensus ile adayı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir tarihi fırsat olduğunu düşünüyorum." dedi.

GÜNDEM 09.09.2022, 12:09 09.09.2022, 12:19
AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR: KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI MİLLET İTTİFAKI İÇİN TARİHİ BİR FIRSATTIR

GAZETEKRİTİK/ÖZEL-Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, katıldığı bir televziyon kanalında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda kritik bir değerlendirme yaptı.


İşte Epözdemir'in o değerlendirmesi:

CHP ÖZELİNDE SAYIN KILIÇDAROĞLU'NA RAĞMEN ADAYLAŞMA ÇABASI ETİK VE VEFALI BİR YAKLAŞIM DEĞİL

Sayın Kılıçdaroğlu kendi dönemindeki en başarılı süreci yaşıyor.Ne yaptı? Yerel seçimde Antalya'da Mersin'de, Ankara'da ve İstanbul'da yıpranmamış yerel siyasi aktörleri adaylaştırdı. Ve bunlar halktan teveccüh görerek büyükşehirlerde şehri emin seçildiler. Bu siyasi ve iletişim stratejini  kuranda temel aktörde Sayın Kılıçdaroğlu'dur.Bugün hadi Türkiye siyasetinde hadi isimde vereyim Sayın İmamoğlu, Sayın Yavaş  gibi isimler varsa ve genel siyasi aktör haline geldiyse bunun müsebbibi Sayın Kılıçdaroğlu'dur.  Onun yaklaşımı, perspektifi, vizyonu neticesi sonucunda bu isimler aktör haline gelmiştir. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'na rağmen adaylaşma çabalarına çok etik ve çok vefalı bir yaklaşım olarak Cumhuriyet Halk Partisi özelinde görmüyorum.Bunu da tarihe not düşmek istiyorum.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU PARLEMENTER SİSTEME GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"    
 İsmi geçen bu aktörlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden Parlementer sisteme geçeceklerini düşünmüyorum.Sayın Kılıçdaroğlu geçer.

Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir bir anektodu anlatarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığının tarihi bir fırsat olduğunu şu şekilde ifade etti:

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI  MİLLET İTTİFAKI İÇİN TARİHİ BİR FIRSATTIR


"Sayın Kılıçdaroğlu kamudan ayrıldıktan sonra bir şirkette çalışıyor. Sonra gidiyor şirketin yönetim kurulu başkanına gidiyor ve ben Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak gireceğim.Affımı istiyorum, ayrılmak istiyorum diyor. Yönetim Kurulu Başkanı ise gitme diyor. Senin çok katkın, çok emeğin var lütfen gitme. Kılıçdaroğlu ise hayır ben gitmek istiyorum, siyaset yapma niyetim var diyor. Ayrılıyor. O ayrıldıktan sonra Yönetim Kurulu Başkanı ise, şirket yöneticilerine talimat veriyor,  "Sayın Kılıçdaroğlu bize katkı sundu,siz maaşını yatırmaya devam edin" diyor. Sayın Kılıçdaroğlu 5 ay sonra bankamatikten farkediyor fazla parayı görünce araştırıp o parayı 5 aylık yasal faizi ile iade ediyor."

Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama Sayın Kılıçdaroğlu son derece dürüst ve namuslu bir insan. Dolayısyla Sayın Kılıçdaroğlu parlementer sisteme geçeceğim dediğinde geçer. Bu nedenle ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun Millet ittifakının uzlaşı ve konsensus ile adayı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir tarihi fırsat olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar (0)