Atatürk Orman Çiftliği'ndeki oto pazarı Meclis gündeminde

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Atatürk Orman Çiftliği üzerinde gerçekleşen hukuk dışı tasarruflar, bu ülkenin geçmişine, tarihine, kurucularına karşı bir hakaret değil midir?” diye sordu

GÜNDEM 08.03.2017, 16:27 08.03.2017, 16:27
Atatürk Orman Çiftliği'ndeki oto pazarı Meclis gündeminde

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Atatürk Orman Çiftliği üzerinde gerçekleşen hukuk dışı tasarruflar, bu ülkenin geçmişine, tarihine, kurucularına karşı bir hakaret değil midir?” diye sordu.

Birgün’de yer alan habere göre, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği’nde bir alanın araç park alanı, açık oto pazarı veya otopark olarak kiralanması kararını Meclis gündemine taşıdı. Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şöyle:

"-Söz konusu kiralama işlemi ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine aykırı değil midir?

-Böylesine tarihi bir alan ve değeri emsalsiz bir miras neden korunamamıştır? Ankaralılar böyle bir alana layık değil midir?

-Söz konusu ihalenin amacı ve kanuni dayanağı nedir? Ankara’da oto pazar kurulacak başka yer bulunamamış mıdır?

-Bu kiralama işlemi ve daha önce Atatürk Orman Çiftliği üzerinde gerçekleşen hukuk dışı tasarruflar, bu ülkenin geçmişine, tarihine, kurucularına karşı bir hakaret değil midir? Bu durum dikkate alınarak bu ihale iptal edilecek midir?

-Hükümetiniz döneminde Atatürk dönemi yapıların, eserlerin birer birer yıkıldığına tanık olduk. Hükümetinizin Atatürk dönemi eserlerine karşı bu tavrının gerekçesi nedir? Eserler yıkılarak düşünceler, idealler ve sevgi yok edilebilir mi?” 

 

Yorumlar (0)