banner773

Atalay Filiz'in avukatları davadan çekildiklerini açıkladı

Ankara Batı Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Atalay Filiz davasında avukatları

GÜNDEM 07.03.2017, 17:41 07.03.2017, 17:41
 Atalay Filiz'in avukatları davadan çekildiklerini açıkladı

DHA’nın haberine göre, Ankara Batı Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Atalay Filiz, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken sanık avukatları Hüseyin Uğur Poyraz ve Merve Uçanok ve müşteki avukatı Ercan Çoban da hazır bulundu.

Duruşmada cumhuriyet savcısı önceki celse esas hakkındaki Filiz'in atılı suçlardan cezalandırılması yönündeki mütalaasını yineledi.

FİLİZ'İN TEKRAR TEDAVİSİNİ VE RAPOR ALINMASINI İSTEDİLER

Sanık avukatları, Filiz'in farklı tarihlerde psikolojik rahatsızlıkları olduğu gerekçesiyle tedavi gördüğünü ve cezai ehliyetinin tam olduğunu bildiren Adli Tıp Kurumu 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporunun kabul edilmemesi, tekrar tedavi altına alınarak hakkında bir rapor alınması talebinde bulundu.

Talebi reddeden mahkeme heyeti, esas hakkındaki savunma için sanık avukatlarına söz verdi. Sanık avukatlarının esas hakkındaki savunma için süre talep etmesi üzerine mahkeme, geçtiğimiz celse bu süreyi tanıdıklarını belirterek talebin reddine karar verdi.

Bunun üzerine sanık Filiz'in avukatları, savunma hakkının kısıtlandığı gerekçesiyle heyetin reddi talebinde bulundu. Duruşma savcısı talebi yerinde bulmayarak heyetin reddi talebinin kabul edilmemesi yönünde görüşünü bildirdi.

AVUKATLAR ATALAY FİLİZ'İN VEKİLLİĞİNDEN ÇEKİLDİ

Bu talebin de reddedilmesi üzerine sanık avukatları, bu davaya mahsus olmak üzere Filiz'in vekilliğinden çekildiklerini belirterek, mahkeme salonundan ayrıldı.

Mahkemenin durum hakkında söz verdiği sanık Filiz'in, "Çekilme kararına bir diyeceğim yoktur." demesi üzerine, Ankara Barosundan Atalay Filiz'e avukat atanması yönünde müzekkere yazılarak duruşmanın ertelenmesine hükmedildi.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İddianamede, Atalay Filiz'in, Demirarslan ve Radchikova'yı tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Filiz, Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. 

 

Yorumlar (0)