Ankaralıların kanser olma riski Emniyet'i ilgilendirmiyormuş!

Tırların kanser yapıcı asbestli malzemeyi savura savura taşımasını BİMER’e şikayet eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne, “Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır” yanıtı verildi

GÜNDEM 02.03.2017, 14:22 02.03.2017, 14:22
Ankaralıların kanser olma riski Emniyet'i ilgilendirmiyormuş!

350 ton kanserojen asbest kullanılarak yapılan Ankara’nın merkezindeki Havagazı Fabrikası’nın, önlem ve tedbir alınmaksızın yıkılmasına ilişkin itirazlar sonuç verse de yaşanan skandalların arkası kesilmiyor. Birgün’de yer alan habere göre,  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yıkımdan çıkan parçaların özel olarak paketlenmeden açıkta kamyonlarla savrula savrula taşınmasını Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayet etti. BİMER’den gelen yanıtın “Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır” olması halk sağlığının nasıl hiçe sayıldığını bir kez daha açığa çıkardı.


Evlere şenlik yanıt
Yıkım sonrası tırların kanser yapıcı asbesti savura savura dolaştırarak taşıması Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 27 Şubat’ta içinde kontamine demirler olan ve üstü açık bir şekilde kanser yapıcı asbestli malzeme taşıyan tırın fotoğrafları ile BİMER’e şikayette bulundu. Gerekli önlemlerin alınmasını ve ilgili birimlerin harekete geçirilmesini isteyen Candan, ihbarın Emniyet Genel Müdürlüğüne yönlendirildiğini, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de konuya ilişkin cevabının da“Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır” olduğunu söyledi. 

Ankaralılar kansere terk ediliyor
Verilen yanıtı “halkı ölüme mahkum etmek” olarak değerlendiren Candan, şunları kaydetti: “BİMER’e ilettiğimiz şikayette tırın asbestli malzeme taşıdığını, içerisinde yıkımdan alınan kontamine demir olduğunu ve üstü açık bir şekilde hareket ettiğini belirttik. Tırın saat 16.30’da Sıhhiye’den çevre yoluna doğru hareket ettiğini de bildirdik. Şikayet dilekçemizde ilgili bakanlıkların acilen bu tırdan örnek alması gerektiğini ifade ederek, bu aracın Ulusal Atık Formu olup olmadığını içinde kaç ton malzeme olduğunu sorguladık. İhbarımızın değerlendirilerek bize bilgi verilmesini istedik. Bu tır otobüs duraklarının ve insanların yoğun olduğu bölgeden kesin kanser yapıcı asbesti savura savura gitti. Şikayet dilekçemize gelen cevap gerçekten bir skandal. Kurumların suskunluğu, umursamazlığı, insan sağlığının hiçe sayılması… BİMER’in asbest ihbarına cevabı evlere şenlik. Asbesti uyuşturucu madde olarak görüp, ne olduğunu nasıl bir tehlikede olduğumuzu araştırma gereği bile duymayan devlet kadroları, adeta Ankara halkını ölüme mahkum ediyor. Çok yazık ki onlarda bu zehri soluyor.”

 

Yorumlar (0)