Ankaralılar Derneği 'Evet' propagandası yaptı, kurucuları tepki gösterdi

Burs verecek para bulamazken afişlerin ücreti nasıl karşılanıyor

GÜNDEM 02.03.2017, 15:23 02.03.2017, 15:23
Ankaralılar Derneği 'Evet' propagandası yaptı, kurucuları tepki gösterdi

Ankaralılar Derneği’nin (AHİD) geçen günlerde başkanlık sistemine ilişkin destek açıklamasının ardından derneğin kurucuları, geçmiş dönem genel başkanları ve yöneticileri Ankara Konağı’nda bir araya gelerek AHİD’in tutumuna tepki gösterdi.

Birgün’de yer alan habere göre,  Toplantıda söz alan Ankaralılar Derneği (AHİD) eski Başkanlarından İbrahim Boran, AHİD’in referandum sürecinde tarafsızlığını kaybettiğini vurguladı. Boran, “Yine bu günlerde, Ankara sokaklarında, meydanlarında, bulvarlarında Derneğimizin ve Ankaralıların adının kullanıldığı bilboard afişleriyle boy gösterdi. Ne yazık ki Ankaralıların iradesinden kopartılarak yıllardır yönetilen ve sivil toplum kuruluşu boyutuyla tabela derneği olmaktan başka vasfı kalmayan AHİD, sanki Ankaralıların temsilcisiymiş gibi gösterilerek algı operasyonu yapılmakta ve demokratik bir ortamda gelişmesi gereken referandum süreci, şaibeli bir şekilde yönlendirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Tabela derneğine çevrildi

Ankaralılar adına kimsenin seçim beyanı veremeyeceğini ifade eden AHİD eski Başkanlarından Boran şöyle konuştu: “Ankara’daki bilboardlar, AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman’ın adıyla “ANKARALILAR EVET DİYOR” afişleriyle donatıldı. Oysa bu şahıs bırakın Ankaralılar adına siyasi tercih bildirmeyi, kurucusu ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptığımız ve her görüşten saygıdeğer hemşerilerimizin üyesi olduğu AHİD adına, bizler adına tercih belirtme hakkını nereden alıyor?”

Kaynak nereden?

Derneğe sorular da yöneltilen açıklamada, “AHİD kurucuları, geçmiş dönem Genel Başkanları ve Yöneticileri olarak bilmek istiyoruz: Hâlihazırda, Ankara’mıza dair bir tane etkinlik dahi yapamayan, bir tane öğrencimize dahi burs veremeyen AHİD, Ankara’yı donatan afişlerin, bilboardların ücretini nereden ve nasıl karşılıyor? Bu propagandanın Derneğimize maliyeti nedir?” denildi.

Açıklamada imzası bulunan isimler ve geçmişteki görevleri şöyle:

İbrahim BORAN - AHİD Genel Başkanı
Prof. Dr. Nurettin SONER - AHİD Genel Başkanı
Celal ÜLGER - AHİD Genel Başkanı
Selahattin ÖZDEMİR - AHİD Genel Başkanı
Atila Bedri DEMİR - AHİD Genel Başkanı
Mustafa KARAPINAR - AHİD Genel Başkanı
Selami AKTEPE - AHİD Genel Başkan Vekili
Nejla Güngör ÇEVİK - Yönetim Kurulu Üyesi
Bayram KOCAMAN - Yönetim Kurulu Üyesi
Osman KARAÇİL - Yönetim Kurulu Üyesi
İrfan ÇAVDAR - Yönetim Kurulu Üyesi
Ahmet YARDIMCI - Yönetim Kurulu Üyesi
Tarık GÖKDUMAN - Yönetim Kurulu Üyesi
Necdet GÜNGÖR - Yönetim Kurulu Üyesi
Ertan SAFRANCI - Yönetim Kurulu Üyesi
Fikret ÜSTÜN - Yönetim Kurulu Üyesi
Kemal KURT - Yönetim Kurulu Üyesi
Vehbi YANIK - Yönetim Kurulu Üyesi
Şenol ÖZDEMİR - Yönetim Kurulu Üyesi

 

Yorumlar (0)