Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Sinan Ateş cinayeti açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesi soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 19.01.2023, 12:46
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Sinan Ateş cinayeti açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesi sualşturmasına bakan Cumhuriyet savcısının değiştirilmediğini ve soruşturmanın iki savcı tarafından yürütülmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Başsavcılıktan meydana getirilen açıklamada, Ateş'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili bir kısım haberler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından izahat yapılmasına ihtiyaç duyulduğu açıklandı.
"sualşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirilmiş olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı şeklinde vakasın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir savcı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının sualşturmayı beraber yürütmesi kararlaştırıldığı" bildirilen açıklamada, evrakın getirildiği tarihte nöbetçi başsavcı vekilince yürütülen soruşturmanın koordinasyonunun, başsavcılığın iş bölümü çerçevesinde suç vasfı ve çalışma yönergesi uyarmanca ilgili başsavcı vekiline verildiği kaydedildi.
Açıklamada, "Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve sualşturma titizlikle yürütülmektedir." bilgisi verildi.

Yorumlar (0)