Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı... CHP'li Erdoğdu: Bu bir darbedir

Anayasa Komisyonu'nda yine tartışma çıktı. CHP'li Erdoğdu, muhalefet milletvekillerine söz hakkı verilmediğini kaydetti.

GÜNDEM 26.12.2016, 13:44 26.12.2016, 13:44
Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı... CHP'li Erdoğdu: Bu bir darbedir

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Anayasa Komisyonu'nun bugünkü toplantısında komisyonun AKP ve CHP üyeleri arasında tartışma çıktı. AKP'li üyeler teklifin maddelerine görüşülmesini istedi. CHP ise teklifin geneli üzerinde görüşülmeye devam etmesini istedi. CHP'li vekiller "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" diye slogan attı. AKP ve CHP Grup Başkanvekillerinin Anayasa Komisyonu'nda tansiyonu düşürmek için bir araya geleceği bildirildi. 





"BUNU DARBECİLER YAPMIŞTIR" 





Hararetli tartışmaların yaşandığı toplantıdan yayın yapan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, muhalefet milletvekillerine anayasa geneli üzerine bile söz hakkı verilmeden oylamaya geçilmeye çalışıldığını söyledi. Erdoğdu, "Bunu darbeciler yapmıştır" dedi.

 

Erdoğdu şu ifadeleri kullandı:

 

150 milletvekili sıradaydı. Sadece 20 milletvekili konuşabildi. Anayasa Türkiye Cumhuriyeti'nin toplum sözleşmesidir. Seçilmiş milletvekillerinin ne yazık ki görüş bildirmelerine müsade etmeden bu yasayı geçirmeye çalışıyorlar. Bunu darbeciler yapmıştır.  AKP milletvekilleri maddeleri okuyup, okuyup geçirmeye çalışıyor. Bu bir darbedir. Ne yazık ki bunu MHP'lilerin desteğiyle yapıyorlar. Uyarıyoruz. Bütün güçümüzle bunu engellemeye çalışıyoruz.

Yorumlar (0)