AKP'li Zeynep Alkış, HÜDAPAR'ı savundu: "Kadınları ekrana çıkardılar"

AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, "Normalde peçeli olsa dahi kadınları göstermeyen, seslerini dinletmeyen bir gruplar. Dolayısıyla ısrarla ekranlara kadınları çıkardılar" diyerek kadın politikalarıyla gündeme gelen HÜDAPAR'ı savundu.

GÜNDEM 24.05.2023, 11:42
AKP'li Zeynep Alkış, HÜDAPAR'ı savundu: "Kadınları ekrana çıkardılar"

AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı, 4. ve 5. Dönem MKYK Üyesi Zeynep Alkış, AKP listelerinden 4 milletvekilini Meclis'e sokan ve kadınlara yönelik politikalarıyla gündemde olan HÜDAPAR'ı savundu. 

Gazete Duvar'dan Meral Candan'a  Zeynep Alkış, AKP listelerinden Meclis'e giren Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR'ın kadın haklarını yok sayan politikaları ve söylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"YENİDEN REFAH'IN ÖNÜNE GEÇTİLER"

Açıklamalarında aptığı açıklamalarla "Sahipsiz kadınları sahiplendireceğiz" diyen HÜDAPAR'ı savunan AKP'li Alkış, "Açıkçası HÜDAPAR ile ilgili bir itirafta da bulanayım; son dönemde kadınları ekrana çıkarmaları beni çok şaşırttı. Kendilerini ifade ediş şekillerinde, kadın haklarını ele alışları İslam doğrultusunda. En son HÜDAPAR Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş’ı dinledim. Normalde HÜDA PAR ekrana kadın çıkarmaz. Kadını siyasette gösterme noktasında Yeniden Refah’ın önüne geçmiş durumdalar" diye konuştu.

Alkış ayrıca HÜDAPAR'ın Türkiyelileşme iddiasında olduklarını da savundu: "Yerel siyasette talepleri ve istekleri farklıydı. Ama Türkiyelileşme sürecine girdikten sonra değişti. İttifaka girme amaçları da buydu. Son dönemde onlara yapılan tüm eleştirilere karşı kadın kollarından birilerini ya da kadınlarla ilgili çalışanları sahaya sürdüklerini görüyorum. Bu kadın hareketi açısından aslında önemli ve kıymetli bir adım. HÜDAPAR’ın kadınlarla ilgili konularda AK Parti’nin düşüncelerine göre hareket edeceğini düşünüyorum. HÜDA PAR da Türkiyelileşmenin önünde kendi adına aşacağı en önemli şeyin, kadın görünürlüğünü ve varlığını siyasete yansıtmak olacağının farkına vardı."

"NORMALDE KADINLARI GÖSTERMEYEN, SESLERİNİ DİNLETMEYEN BİR GRUPLAR"

Alkış sözlerinme şöyle devam etti:

"Bunu çok vicdani ve insani duygularımla söylüyorum; hatta partizanlık da yaparak söylemiyorum; etki ve yetki alanları, bunu yukarıya taşıyacak güçte değil. Bunu yönlendiren en önemli güç de Recep Tayyip Erdoğan ve oluşturduğu yönetim grubudur. Kadınları ekrana çıkardılar, sözcü yaptılar… Normalde peçeli olsa dahi kadınları göstermeyen, seslerini dinletmeyen bir gruplar. Dolayısıyla ısrarla ekranlara kadınları çıkardılar."

Yorumlar (0)