AKP'li belediye danışmanlık şirketlerine 380 bin TL ödedi

Ankara Mamak Belediyesi’nin, danışmanlık şirketlerine ocak ayında 380 bin TL ödediği ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.05.2020, 16:13
AKP'li belediye danışmanlık şirketlerine 380 bin TL ödedi

Ankara Mamak Belediyesi’nin, danışmanlık şirketlerine ocak ayında yarım milyon liraya yakın para ödediği öğrenildi. Mamak Belediyesi’nin 17 Ocak’ta, “Şehir Beklenti Analizi” ve “Şehir Güç Analizi” adı altında yaptığı iki farklı ihale sonucunda danışmanlık şirketleriyle 380 bin TL karşılığında sözleşme imzalandı.

Birgün'de yer alan habere göre, ABB Belediye Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Murat Köse’nin başkanlığındaki Mamak Belediyesi, 17 Ocak’ta iki farklı ihale gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihalelerin ilki, “Şehir Güç Analizi ve Strateji Belgesi Projesi Hizmet Alımı” oldu. Belediye, 7 Şubat’ta sözleşmesini imzaladığı ihale için “bilindik” bir şirketle el sıkıştı. Sözleşme bedeli 160 bin TL, yaklaşık maliyeti ise 196 bin TL olan iş için AKP’li belediyelerin birçok işini yapan İstanbul merkezli, “Anka” isimli şirketle anlaştı.

BEKLENTİ ANALİZİ

Aynı gün gerçekleşen ikinci ihale ise “Şehir Beklenti Analizi” oldu. Mamak halkının, “İstekleri, sorunları ve yatırım stratejisinin belirlenmesi” için yapılacağı belirtilen iş için “Hipotez” isimli araştırma şirketiyle masaya oturuldu. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihalenin kazananı şirket ile yine 7 Şubat tarihinde 220 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.

KARŞI ÇIKTIĞI YETKİYİ KULLANDI

Borçlanma talebine karşı çıktığı ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı, “Devlete karşı pozisyon almak” ile suçlayan Murat Köse’nin, karşı çıktığı yetkiyi 6 Ocak 2020’de 38,5 milyon TL borçlanarak kendi belediyesi için kullandığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)