AKP 2012'de ödül vermişti... İnşaat devinin sahibi Temür Selman gözaltına alındı

Kayseri'de konut sektörünün önde gelen isimlerinden 'Bir Sel Yapı Grup' bünyesindeki Garanti Konut'un sahibi ve yönetim kurulu başkanı Temür Selman FETÖ/PYD soruşturması sonucu gözaltına alındı. Selman'a 2012 yılında Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından "amatör spor kulüplerine katkılarından ötürü" ödül verilmişti.

GÜNDEM 15.12.2016, 16:58 15.12.2016, 16:58
AKP 2012'de ödül vermişti... İnşaat devinin sahibi Temür Selman gözaltına alındı

Cumhuriyet'te yer alan DHA'nın haberine göre, Kayseri ve çevre illerdeki inşaat projeleri ile dikkat çeken inşaat sektörünün tanınmış isimlerinden Temür Selman, bu sabah düzenlenen operasyon sonucu Kayseri Terörle Mücadele (TEM) ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı.

 

FETÖ/PYD örgütüne mali finans sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Salman’ın yanı sıra, aynı soruşturma çerçevesinde FETÖ davasından aranan kısa adı 'Ahu-Der' olan Anadolu Hukuk Derneği üyesi avukat Mehmet Dinç, üniversite öğrencisi Nurhan Özdoğan da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

AKP'Lİ TANER YILDIZ 2012'DE ÖDÜL VERMİŞ

 

Gözaltına alınan Selman'a 2012 yılında dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından bir ödül verilmişti. Selman'ın sahibi olduğu Kozza Termal Tatil Sitesi'nde "Kozza Termal'e ödül" başlığıyla verilen haberde, "Kayseri'de Amatör Spor Kulüplerine 2012 yılındaki katkılarından dolayı Garanti Konut ve Kozza Termal Yön. Kur. Başkanımız Temur Selman'a Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından şilt verildi" ifadelerine yer verilmişti.

 

Yorumlar (0)