AKP 15 Temmuz'u karartıyor

Süresi 3 Ocak'ta dolacak olan TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun bu hafta raporuna son şeklini vermesi beklenirken, komisyonun CHP'li üyesi Aytun Çıray, "Öyle anlaşılıyor ki komisyonun görevi 15 Temmuz’un gerçekten aydınlatılmasını sağlayacak birçok tanık dinlenmeden bitecek" dedi.

GÜNDEM 26.12.2016, 09:54 26.12.2016, 09:54
AKP 15 Temmuz'u karartıyor

Birgün'de yer alan habere göre, Komisyonda konuşma yapan İzmir Milletvekili Çıray, AKP’nin darbe girişimini karartmaya çalıştığını belirtti. Çıray, “Öyle anlaşılıyor ki komisyonun görevi 15 Temmuz’un gerçekten aydınlatılmasını sağlayacak birçok tanık dinlenmeden bitecek. AKP 15 Temmuz’u karartıyor” ifadelerini kullandı.

 

Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Reşat Petek’in Marmaris gezisi ile ilgili yaptığı sunum üzerine söz alan Çıray, “Komisyonun darbeden üç gün önce Amerika’ya gidip beş gün sonra gelen Kadir Topbaş’ı buraya davet etmemesini anlayamıyorum” dedi.

 

Kuseyri ile AKP ilişkisini sordu


CHP’li Çıray, Kamuoyunda 'FETÖ'nün Yargıtay imamı' olarak anılan Avukat Rasim Kuseyri'ye de dikkati çekti. Kuseyri ile AKP’liler arasındaki ilişkileri gündeme getiren CHP'li vekil, Kuseyri’nin Adil Öksüz kadar önemli bir isim olduğunu savundu. Çıray ayrıca, şu sıralar tutuklu bulunan Kuseyri'nin Sadullah Ergin’in Adalet Bakanı, Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak’ın bakan yardımcısı olduğu dönemde Adalet Bakanlığı’nda en etkili kişilerden biri olduğunu anlattı.



Taslak raporda siyasi bağ yok!


Bu hafta raporuna son şeklini verecek olan Komisyon, yaklaşık bin sayfalık bir ön taslak raporunu önceki gün üyelere dağıttı. Raporda, FETÖ iddianamesinden ve komisyonun dinlediği tanıkların ifadelerinden alıntılarla örgütün ortaya çıkışına, teşkilatlanmasına, yöntemlerine ve amaçlarına ilişkin tespitlere yer verildi. Raporda, Cemaat'in kadrolaşmaya hız verdiği zaman olarak 2000’li yıllara işaret edilirken, siyasi ilişkilerden bahsedilmemesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)