'Aile tipi demokrasi'ye Bakan Albayrak'tan tebrik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Bakan Berat Albayrak, eşini cumhurbaşkanı yardımcılığına atayan Azerbaycan Lideri İlham Aliyev’i tebrik etti

GÜNDEM 24.02.2017, 08:53 24.02.2017, 08:53
'Aile tipi demokrasi'ye Bakan Albayrak'tan tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüştü. Albayrak, eşi Mihriban Aliyeva’yı cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine ataması dolayısıyla Aliyev’i tebrik etti.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı’na katılmak için, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ikili görüşmeler kapsamında ülkenin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldi. Albayrak, Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve eşi Mihriban Aliyeva’nın cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine getirilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Referandum mesajı

Aliyev de, Türkiye’de yapılacak referanduma da değinerek, “Referandumun çok iyi geçeceğinden eminim. Türk halkı, iradesini ortaya koyacak ve bundan sonra Türkiye’nin hayatında yeni ve daha istikrarlı bir dönem başlayacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığı görevine atanan Mihriban Aliyeva’ya önceki gün tebrik mesajı göndermişti.

Kuzu eleştirdi ama…

Bir dönem Saray’a danışmanlık yapan AKP Milletvekili Burhan Kuzu ise, atamayı eleştirmişti. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bakan olmasını ‘unutan’ Kuzu, “Bugün varsayalım ki başbakan kendi eşini başbakan yardımcısı yaptı, yurtdışına gittiğinde de vekaletini verdi, buna ne engel var? Onu yapan bunu da yapar, hoş değil ama hukuken bir engel yok. Bunun sistemle bir alakası da yok. Başkanlık modelinde de bunu yapan yapar, parlamenter sistemde de yapan yapar. Bu doğru bir şey değil ama ‘Başkanlık gelince bu olur da şimdi olmaz’ diye bir şey yok. Her modelde bu tür akraba kayırmaları doğru da değil, etik de değil, yanlış. Ama her sistem buna müsait, eğer yapacak olan varsa” demişti.

Aliyev’in babası Haydar Aliyev ülkeyi 1993 yılından 2003 yılına kadar yönetmiş, ölümünün ardından yapılan seçimlerin sonucunda oğlu İlham Aliyev Cumhurbaşkanlığı koltuğunu devralmıştı.

 

Yorumlar (0)