AHMET ŞIK:16 YAŞINDAKİ MUHARREM AKSAN’IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 16 yaşındaki Muharrem Aksan'ın Şanlıurfa’da özel harekât polislerinin tatbikat alanında ölü bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 30.03.2022, 08:19
AHMET ŞIK:16 YAŞINDAKİ MUHARREM AKSAN’IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

 Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “16 yaşındaki Muharrem Aksan’ın şüpheli ölümü nasıl gerçekleşti” diye sordu.

Ahmet Şık, Muharrem Aksan’ın cansız bedenin Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkan köyü yakınlarında özel harekât polislerinin tatbikat yaptığı bölgede bulunmasına ilişkin, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Şık, soru önergesinde, “Valilik açıklamasında, yapılan otopsi sonucu Aksan’ın bedeninde mermi giriş çıkışı olmadığı, vücudun değişik yerlerinde metal parçaları olduğu ifade edilmektedir. Şanlıurfa Barosu'nun yaptığı açıklamada, ‘Muharrem Aksan’ın ölü bulunduğu gün olay yerinden silah sesleri duyduğunu ifade eden tanık beyanları bulunmaktadır’ denildi. Ancak Şanlıurfa Valiliği’nin açıklaması ile köy sakinlerinin verdiği bilgiler çelişmektedir. Köylüler, Muharrem Aksan’ın cenazesinin bulunduğu yerin 2 bin 400 dönümlük bir araziye yayılmış bulunan atış talim alanın içinde olduğunu ve alanın sınırının çevre köylere olan uzaklığının 500 metre civarında olduğunu söylemektedir" dedi.  

Soru önergesinde, “Köylüler daha önce defalarca jandarmaya şikâyette bulunduklarını ve bölgede önlem alınmadan atış yapıldığını söylemelerine rağmen önlem alınmadan tatbikatların yapılmaya devam edildiğini, atış talimi yapılan alanda herhangi bir önlem alınmadığı gibi köylülere atış yapılacağı zamanlarda bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını da söylemişlerdir” diyen Şık, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“16 yaşındaki Muharrem Aksan’ın şüpheli ölümü nasıl gerçekleşmiştir? Ölüm sebebi, valiliğin açıklamasında yer alan patlayıcı madde ise bu madde nedir? Eğitim alanı ise girişin tehlikeli ve yasak olduğuna dair herhangi bir ibare mevcut mudur? Yurttaşların zarar görmemesi adına ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır? Atış talimi ve/veya tatbikatlar için sivillerin yaşadığı yerin civarı ya da kolaylıkla girebilmesinin mümkün olduğu bir alan yerine neden başka bir yer tercih edilmemiştir? Fiilen yahut ihmal sonucu 16 yaşında bir çocuğun katiline sebep olan sorumlularla ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?”(ANKA)

Yorumlar (0)