Ahmet Hakan: Seçim konusu kocaman bir muamma var

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından seçimin yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmaları köşesine taşıdı.

GÜNDEM 16.02.2023, 09:09
Ahmet Hakan: Seçim konusu kocaman bir muamma var

Ahmet Hakan, Hürriyet'teki  bugünkü yazısında seçimle ilgili fikirlerini kamuoyu ile paylaşan siyasetçileri özetledi:7


"CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İlle de yapılsın” diyor. Fakat mevcut koşullarda seçimin sağlıklı biçimde nasıl yapılacağına dair somut bir görüş ortaya koymuş değil. İYİ Parti Lideri Akşener, bu konuda biraz daha farklı bir noktada. Haziranda yapılması gerektiğini savundu önce. Daha sonra bu konuyu gündeme getirmekten vazgeçti. Sanırım şimdilik durumu tartıyor, ölçüyor, biçiyor.AK Parti cephesi, bu konuda ser verip sır vermiyor. Sadece bunu konuşmayı yakışıksız bulduklarını söylüyorlar. AK Parti’den sadece bir yetkili, Hande Fırat’a konuştu. O da “Bu konuyu hiç konuşmadık” demekle yetindi.Bülent Arınç, geçen gün “Kesinlikle ertelenmeli” diye bir çıkış yaptı. Arınç’ın bu çıkışını, “İktidar, Arınç aracılığıyla zemin yokluyor” diye yorumlayanlar oldu.Halbuki Arınç, çok kısa bir süre öncesine kadar Kılıçdaroğlu’na daha yakın bir pozisyondaydı."
Hakan, kendi yorumunu da şu ifadelerle aktardı:
"Seçim konusu kocaman bir muamma şu anda. Büyük bir belirsizlik var. Ne yapılacağına dair bir karar oluşmuş değil. Ama alınacak her kararın, bütün siyasi partilerin katılımıyla alınmasında büyük yarar var."

Yorumlar (0)