90 kuşağından 'hayır' kampanyası: 90 kere Hayır!

Başkanlık referandumu yaklaşırken, ‘90 Kuşağı 90 Kere HAYIR Diyor’ başlıklı Gezi gençliğinin Hayır kampanyası başladı.

GÜNDEM 10.03.2017, 10:49 10.03.2017, 10:49
90 kuşağından 'hayır' kampanyası: 90 kere Hayır!

Başkanlık referandumu yaklaşırken, ‘90 Kuşağı 90 Kere HAYIR Diyor’ başlıklı Gezi gençliğinin Hayır kampanyası başladı. Birgün’de yer alan habere göre, Gençler, kendi dönemlerinin fenomenleri üzerinden ürettikleri sloganlarla başkanlık referandumuna Hayır diyor ve “Gelecek bizim” mesajı veriyor.

Gezi Direnişi’nde aktif bir rol üstlenen ve yaşamının neredeyse tamamını AKP iktidarıyla geçiren 90 Kuşağı, 16 Nisan’da gerçekleşecek başkanlık sistemi referandumuna Hayır diyor. Sosyal medyada Facebook ve Twitter gibi alanlarda yayımladıkları açıklama ile ‘Hayır’ diyeceklerini ifade eden gençler, kampanyalarının ilk adımını, “90

 

Kuşağı HAYIR Yazıyor… Amfide sıraya ve tahtaya, sokakta duvara ve ağaca, kendi HAYIR’ımızı yazıyoruz!” ifadeleriyle duyurdu. Kampanyanın bu ilk adımında 90 Kuşağı’nın kendi özgün tarzı ve mizahıyla referandum süreci buluşmuş olacak.

 

‘Hayal Et!’ buluşmaları

 

Referandumda özellikle 18-25 yaş arası seçmenin oylarının belirleyici olacağına dair açıklanan anketlerden sonra 90 Kuşağı, Hayır’ı dalga dalga kazanacaklarını ifade etti. Gençler ilk aşamada yurdun dört bir köşesindeki yaşam alanlarına ‘Hayır’ yazarak seslerini duyurmayı planlıyor. 90 Kuşağı daha sonra ise gerçekleştireceği “Hayal Et!” buluşmaları ile referanduma giderken ülkenin pek çok noktasında Hayır’ın sesini yükseltecek.

 

Twitter çalışması yapılacak

 

“Gelecek Bizim” diyen gençlerin sesini duymak ve katılmak için bu akşam Twitter’da saat 21.00’de bir hashtag çalışması yapılacak. Çalışma #90KuşağınınHayırı etiketiyle gerçekleştirilecek. ‘Gelecek Bizim’in sosyal medya adresleri ise şöyle:

 

Facebook hesabı: https://www.facebook.com/gelecekbizimbilgi

 

Twitter hesabı: https://twitter.com/GelecekBzmBilgi

 

Yorumlar (0)