24 gündür gözaltında tutulan gazeteciler için Çağlayan'da toplanıldı

24 gündür gözaltında tutulan 6 gazetecinin bugün görülecek duruşmaları öncesi Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

GÜNDEM 17.01.2017, 14:58 17.01.2017, 14:58
24 gündür gözaltında tutulan gazeteciler için Çağlayan'da toplanıldı

İleri'den Süha Küçük'ün haberine göre, BirGün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce "Suçlamaları dahi öğrenmemiz mümkün olmadı. Suçlamaları yandaş basından öğrendik. Suç sebebi de RedHack paylaşımlarıymış. Tamamen deli saçmasıdır. Umarım doğru sonuçlanır da Mahir arkadaşımız yeni doğan çocuğuna kavuşur" açıklamasında bulundu.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş'in de aralarında bulunduğu kitle örgütlerinin yaptığı basın açıklamasında ilk sözü DİHA'dan Necla Demir aldı.

 

Necla Demir açıklamasında, "Yıllardır birlikte çalışma yürüttüğümüz, kameralarını hiçbir zaman bırakmayan arkadaşlarımız bugün burada olacak" dedi.

 

TGS adına söz alan Can Uğur ise şunları söyledi: "OHAL gazeteciliğe engel argümanı olarak kullanılıyor. Sosyal medya haberlerini yansıtan arkadaşlarımız için gözaltı sebebi olmuştur. Kamuoyunu ilgilendiren haberleri yapmaya devam edeceklerdir"

 

ETHA adına söz alan Arzu Demir, "Bizler, arkadaşlarımızın gazetecilik yaptığına tanığız. Arkamızda gördüğünüz adliye'den bugün onları almak için geldik" dedi.

 

DİSK Basın-İş adına konuşan Faruk Ceren ise "Bu kadar uzun süreli gözaltı başlı başına bir işkencedir. Dayanışmayla yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)