2021 KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMA YILI İLAN EDİLSİN

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2021 yılının, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın cinayetlerini durdurma yılı ilan edilmesi çağrısı yaptı.

GÜNDEM 31.12.2020, 11:22 31.12.2020, 11:25
2021 KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMA YILI İLAN EDİLSİN

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN TALİHSİZLİĞİ AKP’NİN İKTİDARDA OLMASIDIR
 

2020 yılının Türkiye için her açıdan kayıp ve gerileme yılı olduğunu belirten Tanal, “Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı ama Türkiye’nin talihsizliği, iktidarda AKP’nin olmasıdır. Bizi ‘kıskandıklarını’ düşündüğümüz ülkeler, milyar dolarlık yardım paketleriyle vatandaşlarının yardımına koşarken Saray yönetimi, halka İBAN numarası yollayarak destek talep etti. 40 yıl vergi ödeyen esnafa 40 gün bakamadılar. Pandemiyle değil, sosyal belediyecilik örneği sergileyerek ihtiyaç sahiplerine kucak açan CHP’li belediyelerle mücadele ettiler. Salgını bahane ederek milli bayramların kutlanmasını engellediler. Kendileri ise miting düzenleyerek vatandaşın tepesine keyif çayı fırlattılar” dedi.

PEYNİR VE YUMURTA SOFRADA LÜKS OLDU
 

Geçtiğimiz gün açıklanan asgari ücret miktarıyla çalışanların payına düşenin acı reçete olduğunu kaydeden Tanal, “Başarısız ekonomi yönetimi, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini eksi bakiyelere düşürdü. Enflasyon, işsizlik, pahalılık, yoksulluk aldı başını gitti. Yandaş şirketlerin, 5’li müteahhidin yüklü miktardaki vergi borcunu tek kalemde silen iktidar, sıra emekçiye gelince yine cimriliği tuttu. 2 bin 825 liralık asgari ücreti milyonlarca emekçiye reva gördü. CHP’li belediyelerin tamamında asgari ücret en az 3 bin 100 lira olurken, koskoca devlet, kendi vatandaşını daha düşük maaşa mahkum etti. Kira ve faturalar ödendikten sonra asgari ücretlinin elinde zar zor kuru ekmek parası kalıyor. Peynir ve yumurta dahi sofralarda lüks oldu” diye konuştu.

İNSANLAR TWEET ATMAKTAN KORKUYOR
 

AKP’nin otoriter bir rejim hayali kurduğunu ifade eden Tanal, “Türkiye demokrasi, insan hakları ve hukuk alanında geriledikçe geriliyor. Korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. İfade ve basın özgürlüğü baskı altına alınıyor. İnsanlar tweet atmaktan korkuyor. Medyanın bağımsız yayın yapmasına tahammül edilmiyor. Önümüzde daha bir ayı dolmadan kapanmak zorunda kalan Olay TV örneği var. Yargıya hiç güven kalmadı” şeklinde konuştu.

2021 YILI KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMA YILI İLAN EDİLSİN  

CHP’li vekil Mahmut Tanal, 2020 yılının son günlerinde Türkiye’nin yine kadın cinayetleriyle sarsıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Değerli Akademisyen Aylin Sözer, acımasızca, hunharca katledildi. Yine Malatya’dan Selda Taş, Gaziantep’ten Vesile Dönmez, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin önlenememesi hepimizi kahrediyor. Bazıları hala meselenin ciddiyetinin farkına varmış değil. 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanmalı ve İstanbul Sözleşmesi’nin gereği yapılmalıdır. Kadınları korumak, devlet politikası olmalıdır. Bu yüzden 2021 yılı, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın cinayetlerini durdurma yılı ilan edilmelidir. Bu konuda hepimiz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.”


HALK AKP VE ORTAKLARINA ‘GÜLE GÜLE’ DİYECEK!

AKP iktidarının artık tükendiğini kaydeden Tanal, “İlk seçimde halk, AKP ve ortaklarına ‘güle güle’ diyecek. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırma sözümüzün arkasında duracağız. AKP’nin oluşturduğu tahribatı onaracağız. Üstünlerin hukukuna son verilecek. Adalet rayına oturacak. Demokrasi ve adaletle ilgili sorunların çözülmesiyle ekonomik kriz de sona erecektir. Halkı, kuru ekmeğe mahkum edilmekten kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)