İki Arap ülkesiyle işbirliği sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, anlaşma sağlanırsa Umman'dan gaz ithalatına başlanabileceğini; Katar ile de arama-çıkarma faaliyetlerinde işbirliği yapılabileceğini söyledi.

EKONOMİ 25.08.2022, 15:52
İki Arap ülkesiyle işbirliği sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman’dan doğalgaz ithaline başlanmasının söz konusu olabileceğini, ayrıca Katar ile üçüncü ülkelerde petrol-doğalgaz arama ve çıkarma faaliyetleri konusunda işbirliği yapılabileceğini ifade etti.

Hafta ortasında Umman ve Katar’ı ziyaret eden Dönmez, Anadolu Ajansı’nda yer alan açıklamalarında Türkiye’nin Umman’dan şu ana kadar LNG ithal edilmediğini hatırlattı.

Dönmez, “Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğalgaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz” dedi.

RÜZGÂR VE GÜNEŞ SANTRALLERİ İÇİN DE İŞBİRLİĞİ

Dönmez, Türkiye’nin başlıca LNG tedarikçilerinden Katar’daki görüşmelerinde LNG ithalatı ve üçüncü ülkelerde petrol-doğalgaz arama ile üretim konularını ele aldıklarını ifade ederek, “fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. Önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz” dedi.

Dönmez, Umman’ın bundan sonra kuracağı rüzgar ve güneş santralleri için de iki ülkenin işbirliği yapabileceğini ifade etti. (REUTERS)

Yorumlar (0)