Hakan Kara: Yılın ikinci yarısında yüksek enflasyon yaşanacak

Eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, 2023'ün ikinci yarısı için "karamsar" bir tablo çizerek, "Yılın ikinci yarısında muhtemelen stagflasyon (düşük büyüme ve yüksek enflasyon) yaşanacak. Temel soru bunun faturasının kime kesileceği" dedi.

EKONOMİ 08.06.2023, 15:31
Hakan Kara: Yılın ikinci yarısında yüksek enflasyon yaşanacak

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Kara, dolar/Türk Lirası paritesindeki dalgalanmaları baz alarak, ekonominin gidişatı hakkında öngörülerde bulundu.

Yeni yıla kadar olan dönemde "düşük büyüme" ve "yüksek enflasyon" yaşanmasını beklediğini ifade eden Prof. Dr. Kara, "Temel soru bunun faturasının kime kesileceği" ifadesini kullandı.

"Hesabı, son dakikada masaya eklenenler ödeyecek gibi görünüyor"

Prof. Dr. Kara, mevcut kabine değişikliğine gönderme yaparak, "Hesabı yemeği yiyenler değil son dakikada masaya eklenenler ödeyecek gibi görünüyor" dedi.

Sosyal medya hesabından kendisine "son dakikada masaya eklenenler" ifadesiyle kimleri kastettiği sorulan Prof. Dr. Kara, "Ekonomi yönetimindeki değişimi kastediyorum. Geçmişte yapılanların faturasının kesilmesi anlamında..." yanıtını verdi. 

Prof. Dr. Kara, şöyle devam etti:

"Normalde bizde TL değer kaybettiğinde CDS (risk) artar. Fakat son dönemde tam tersi oluyor Çünkü rasyonele dönüş umudu ödemeler dengesi riskini azaltıyor. Sadece bu bile içinden çıktığımız dönemin ne kadar tuhaf olduğunu gösteriyor."

Yorumlar (0)