Faik Öztrak:Türkiye'de 10 milyon işsiz var, bunun sorumlusu kim?

Faik Öztrak, "Başkasına da anlatın; bu partinin hiçbir terörle teröristle ilişkisi olamaz. Burası Atatürk'ün partisi. Milli birliğin, birlikteliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak, ezan demişiz, bu cumhuriyeti kurmuşuz" dedi.

EKONOMİ 24.06.2021, 21:19
Faik Öztrak:Türkiye'de 10 milyon işsiz var, bunun sorumlusu kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Ekonomi Masası Toplantısı kapsamında geldiği Konya'da, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Zafer Meydanı'ndaki esnafın problemlerini dinleyen Öztrak, taksicilerle sohbet etti.

CHP'ye oy verdiğini dile getiren bir taksicinin, "Çok çalışmalısınız. Yıllardır CHP'ye oy veriyorum ama boşa gidiyormuş gibi geliyor. Şu ittifak olaylarını bir bıraksanız. İnşallah bu seçimde göreceğiz, tek başına mı çıkacaklar, başkalarıyla mı göreceğiz." sözlerine, heyetteki CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Sahadayız, sokaktayız, doğudayız, batıdayız. Hiç merak etmeyin" diye cevap verdi.

Faik Öztrak da "Başkasına da anlatın; bu partinin hiçbir terörle teröristle ilişkisi olamaz. Burası Atatürk'ün partisi. Milli birliğin, birlikteliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak, ezan demişiz, bu cumhuriyeti kurmuşuz" dedi.

Taksicinin ise "Bunu arkadaşlara söylüyorum da 'niye HDP ile koalisyon yapıyorsunuz' diyorlar" sözleri üzerine Öztrak, "Nerede yapmışız? Hep birlikte anlatacağız. Bizim kiminle koalisyon yapmış olduğumuz belli" diye konuştu.

Öztrak, ziyaretin ardından gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, ülkenin yeni kurallara, kurumlara ve kadrolara ihtiyacı olduğu gerçeğini savundu.

Güvenin bir kez daha sağlanması ve ekonominin hızla toplanması için yeniliklere ihtiyacın olduğunu aktaran Öztrak, sokaktaki insanların sıkıntılarını dile getirdiğini, bu dönemde yoksulluğun ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin hızla arttığını ifade etti.

Öztrak, Türkiye'de yoksul sayısının 18 milyona ulaştığını söyleyerek, "3 senede 3 000 000 kişi daha yoksullar ordusuna katılmış. İşsiz sayısı 10 000 000. Bu ekonominin iyi idare edildiğini söyleyebilir misiniz? İnsanlar feryat ediyor. 'Bunun sorumlusu kim?' diyor. Bu işlerin sorumlusu arkasına bakıp gidiyor. Başka şeyler anlatıyor. Milletimiz yapılanları görüyor ve notunu veriyor. Konya'da da bu manzara farklı değil. 'Şu sandık önüme gelse de bu yükten kurtulsam.' diyor" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, bazı vatandaşların CHP'nin HDP ile ittifak yapmış olduğu yönündeki iddialarını hatırlatarak, görüşlerini sorması üzerine Öztrak, şunları kaydetti:

"Bizim kiminle ittifak yapmış olduğumuz belli. Kimseden gizli saklı bir şeyimiz yok. İttifakımız çok açık, İYİ Parti ile. Genel Başkanımız da bunu söylüyor. Seçimde kiminle ittifak yapmış olduğumuz belli. Onun dışında tabii ki sandıkta AK Partili, MHP'li, HDP'li seçmenle de ülkede başka partilere oy vermiş kim var ise hepsinin oylarına talibiz. Orada ittifak yapmak isteriz. Seçmenimize saygımız büyüktür, hepsinin oyuna talibiz."

Yorumlar (0)