"Defterden kaleme her şeyin fiyatı 3-4 kat arttı"

Barut, "Halkımız çocuklarının defter, kalem, silgi ve kalem açacağı gibi okul ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Daha bunun önlüğü, çantası, servisi ve yemeği var. Parasız eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği için iktidarı çözüm üretmeye çağırıyoruz" dedi.

EKONOMİ 26.08.2022, 09:43
"Defterden kaleme her şeyin fiyatı 3-4 kat arttı"

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocuklarının eğitim ihtiyaçları için kırtasiyeye giden veliler büyük şok yaşadı. Defterden kaleme, silgiden kalem açacağına her şeyin fiyatının en az 3-4 kat arttığını gören aileler, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'a dert yandı ve destek istedi. Okul masraflarının fahiş artışına iktidarın yanlış ekonomi politikalarının neden olduğunu vurgulayan Barut, "Halkımız çocuklarının defter, kalem, silgi ve kalem açacağı gibi okul ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Daha bunun önlüğü, çantası, servisi ve yemeği var. Parasız eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği için iktidarı çözüm üretmeye çağırıyoruz" dedi.

FAHİŞ ARTIŞI TEK TEK ANLATTI

Adana'da okul ihtiyaçlarını temin etmek için kırtasiyelere giden veliler ve esnaflarla görüşen Ayhan Barut, sorunları dinleyerek talepleri yerinde duydu. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının en temel okul ihtiyaçlarını dahi alamadığına dikkat çeken Barut, iktidarı bu konuda harekete geçmeye ve çözüm üretmeye çağırdı. CHP'li Barut'a yaşanan vahim durumla ilgili bilgi veren kırtasiye esnafı Yunus Uludağ, "Defter geçen sene 15 liraydı, bu sene 30 lira oldu. Geçen yıl 18 lira olan fotokopi kağıdı bu sene 90 lira oldu. Geçen sene 12 lira olan kalem 34 liraya yükseldi. Kalem açacağı fiyatı 5 liradan 15 liraya sıçradı. Fiyatlar böyleyken vatandaş nasıl alacak, biz nasıl satacağız. Bu işe bir çözüm bulsunlar, destek versinler" diye konuştu.

"FİYATLAR ÇOK ARTTI"

Okulların açılmasına çok az bir süre kaldığına dikkat çeken Ayhan Barut ise şunları kaydetti;
"Veliler kırtasiyeye geliyor ama hayret ve şokla karşılaşıyor. Defterden kaleme ve silgiye dek her şeyin fiyatı 3-4 kat artıyor. Veliler kara kara düşünüyor. Ya alışveriş yapamıyorlar ya da ihtiyaçlarının bir bölümünü alıp gidiyorlar. Eş dosttan eski kitap defterleri alarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Esnaf da satamıyor. Alan ve satan memnun değil. İktidara çağrı yapıyoruz. Parasız, nitelikli, bilimsel eğitimin önünü açın. Velilere ve esnafa sahip çıkın. Esnafımız satamadığı için kirasını, vergisini ödeyemiyor. Ayrıca velilerin ihtiyacı sadece kalem, kitap, defter ve silgiyle sınırlı değil. Daha servis ücreti, yemek ücreti, önlük gibi ihtiyaçları var. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve esnafımızı destekleyin."

"BİZLERİ DÜŞÜNSÜNLER"

Kitap almak yerine fotokopisini çektirdiğini söyleyen bir veli ise, "Bu sene 90 liralık kitap geçen sene daha uygundu, 30 liraydı. Fiyatı arttığı için orjinalini almak yerine yarı fiyatına fotokopisini çektiriyorum. Bayağı sıkıntı çekiyoruz. Fiyatlar ortada. Bizlerin düşünülmesi lazım. Zor şartlarda çalışıyoruz. Geliyoruz burada harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)