CHP'li Öztrak'tan "rezervlerimiz, yeterli düzeydedir" sözlerine tepki:Bindik bir alamete gideyoz gıyamete...

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın üçüncü enflasyon raporu toplantısında tahminleri paylaştı. Buna göre Merkez Bankası 2022 yılı için enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkardı.

EKONOMİ 28.07.2022, 16:08 28.07.2022, 16:14
CHP'li Öztrak'tan "rezervlerimiz, yeterli düzeydedir" sözlerine tepki:Bindik bir alamete gideyoz gıyamete...

Gazetekritik/ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022’nin üçüncü enflasyon raporunu gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında açıkladı.


Rezervlere giriş kalemlerinin de arttığına işaret eden Kavcıoğlu, "Merkez Bankası olarak enerji dahil tüm ödemeleri gününde yaptık. Rezervlerimiz yeterli düzeydedir, artmaya devam ediyor. Dönem dönem inişli çıkışlı, çeşitli sebepler var ama bunu bir rezerv erimesi değil rezerv yer değiştirmesi şeklinde düşünebilirsiniz. Önümüzdeki süreçte sıkıntı görmüyoruz daha da iyi olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan Şahap Kavcıoğlu'nun bu açıklamasına tepki geldi.
Öztrak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kavcıoğlu'nun açıklamalarına "Bindik bir alamete gideyoz gıyamete..." sözleriyle tepki gösterdi.


İşte Öztrak'ın o paylaşımı:

Merkez Bankası Başkanı (28.07.2022): "Rezervlerimiz, yeterli düzeydedir" "Rezervlerimiz artmaya devam ediyor bu arada eksilmeden" "Bu bir rezerv erimesi değil, rezerv yer değiştirmesidir." Bindik bir alamete gideyoz gıyamete...

Yorumlar (0)