CHP Sözcüsü Öztrak: “YENEN KUL HAKKININ HESABI ELBET SORULUR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yayınlanan Aralık 2022 enflasyon verileriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

EKONOMİ 03.01.2023, 18:45
CHP Sözcüsü Öztrak:  “YENEN KUL HAKKININ HESABI ELBET SORULUR”

CHP Sözcüsü Öztrak, İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı enflasyon verileri ile TÜİK’in resmi enflasyon verileri arasındaki farkın tarihte görülmemiş bir seviyede açıldığına dikkat çekerek, “Açıkta işlenen günahın tenhada özrü olmaz. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yayınlanan Aralık 2022 enflasyon verileriyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

 

ÜÇ YALANA DÖRDÜNCÜSÜ EKLENDİ

Meşhur sözdür: "Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik…" Buna dördüncüsü eklendi: "Kuyruklu Saray İstatistiği!" Yaşattıkları yıkımı yok sayıp, TÜİK 'in makyajlı rakamlarına inanırsanız 2022’de enflasyon yüzde 64,27!

 

TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ MAKAS

İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) göre 12 aylık enflasyon yüzde 93, TÜİK 'e göre 12 aylık enflasyon yüzde 64,3. Tarihin hiç bir döneminde iki enflasyon rakamı arasındaki makas bu kadar açılmadı. Açıkta işlenen günahın tenhada özrü olmaz. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin yenen kul hakkının hesabı elbet sorulur.

Yorumlar (0)