CHP'li Barut:İşsizlik canavarı büyüyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, rekorlar kırılıyor ama işsizlik ve yoksullukta...

EKONOMİ 17.10.2019, 16:07
CHP'li Barut:İşsizlik canavarı büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de işsizlik canavarının her geçen gün büyüdüğünü, ocakları söndüren bu yangına çözüm üretilmediğini söyledi. AKP ve iktidar ortaklarının sürekli "Türkiye her alanda rekorlar kırıyor, çağ atlıyor" dediğini anımsatan Barut, "Haklılar. Gerçekten rekorlar kırıyoruz. Ama rekorlar büyüme ve istihdamda değil, işsizlikte kırılıyor" diye konuştu.

RESMİ VERİLERİ PAYLAŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre işsiz sayısının 2019 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 65 bin kişi artarak 4 milyon 596 bin kişi olduğunu aktaran Ayhan Barut, "Maalesef işsizlik canavarı her geçen gün büyüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 65 bin kişi artarak 4 milyon 596 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3.1 puanlık artış ile yüzde 13.9 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam edilenlerin sayısı 2019 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 748 bin kişi azalarak 28 milyon 517 bin kişi, istihdam oranı ise 1.8 puanlık azalış ile yüzde 46.4 oldu" diye konuştu.

"ÇÖZÜM ÜRETİM ODAKLI POLİTİKALARDIR"

Açıkladığı istatistiklerle tartışma konusunu olan TÜİK'in bile gerçekleri artık saklayamadığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Rakamlar ve istatistikler faciayı gözler önüne seriyor. Buradan tekrar ediyoruz. Tarihin en büyük ekonomik ve siyasi krizini yaşayan ülkemizde çözüm bellidir. Çözüm, üretim odaklı, değer yaratan, katma değeri yüksek üretim modeline geçmek, üreteni desteklemek ve her koşulda halkın çıkarını düşünmekten geçiyor. Avazımız çıktığı kadar bağırıyor, önerilerimizi sıralıyor ama ne yazık ki sesimizi duyuramıyoruz. Yangın yerine dönen ülkemizin kurtuluşu, halkımızın refahı için gelin birlikte adım atalım. Bu memleket hepimizin. Lütfen bu gerçeği unutmayalım."

Yorumlar (0)