CHP'li Akay:Sermaye Sahiplerine Akan Para, Konu Emekliye Gelince Kesiliyor

Emeklileri yokluğa mahkûm eden iktidar, borçlanmaktan koktuğu için emekliye zam vermediklerini itiraf ederken özel sektör için Dünya Bankası’ndan milyarlarca lira kredi aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ 17.04.2024, 14:10 17.04.2024, 14:13
CHP'li Akay:Sermaye Sahiplerine Akan Para, Konu Emekliye Gelince Kesiliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Dünya Bankası kuruluşlarından 17 milyar dolarlık programa 18 milyar dolar daha ilave ederek 35 milyar dolar finansman sağlandığına ilişkin açıklamasına CHP’li Akay’dan tepki geldi.

Bakan Şimşek’ten Emeklileri Yok Saydıklarını İtiraf Etti

Emeklilerin büyük mağduriyet yaşadığını ifade ederek Bakan Şimşek’i ve iktidarı eleştiren CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda emeklilere zam yapılmamasını faizle borçlanmak istememelerine bağlamış. Bu toplantıdan iki gün sonra Dünya Bankası kuruluşlarından, 17 milyar dolarlık programa 18 milyar dolar daha ilave ederek 35 milyar dolar finansman sağlandığını, bu finansmanla da özel sektörü destekleyeceklerini açıklamış. Sayın Bakan yaptığı bu açıklamasıyla emeklileri yok saydıklarını, emeklileri önemsemediklerini adeta itiraf etmiş.” dedi.

CHP'li Akay:Sermaye Sahiplerine Akan Para, Konu Emekliye Gelince Kesiliyor

Maliye Bakanı Şimşek’in Emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamaya da değinen CHP’li Akay, “Sermaye sahipleri için anında kaynak bulan iktidar konu emekliye gelince para yok demekten çekinmiyor. Bu durum hiçbir vicdana sığmaz ve asla kabul edilemez. Emekliyi görmezden gelen iktidarı emekliler de yok saymaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek: Yatırımlar Duracak

Bakan Şimşek yaptığı toplantıda ayrıca, yatırımlara para aktarılmayacağını da açıklarken, “Fiziki gerçekleşmesi yüzde 60-70’in üzerinde olan yatırımlara ödenek verilecek. Bunun dışındakiler bekleyecek.” dedi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Akay, “Yapılan yatırımların yarısından fazlasının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 50’nin altında bulunmaktadır. Bu da ekonomik krizin ulaştığı boyutu gözler önüne sermektedir. Ekonomik kriz artık devlet çarklarını döndüremeyecek duruma getirmiş gözüküyor. Bu durum sanılan da vahim olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)