Bakan Vedat Bilgin'den 'asgari ücrete zam' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak ara zamma ilişkin seçim sonrasını işaret etti. Asgari ücret için bir kez daha temmuz ayı verilerine dikkat çeken Bilgin, "Emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" dedi.

EKONOMİ 30.04.2023, 11:02
Bakan Vedat Bilgin'den 'asgari ücrete zam' açıklaması

Seçim öncesi kaybedilen oyları geri kazanmak için ekonomiye ilişkin vaatlerini sürdüren iktidar, yapılan zamlara rağmen açlık sınırının çok altında kalan asgari ücrete ara zam için bir kez daha temmuz ayını işaret etti. 

İktidarlarının emekçiler koruyan bir yaklaşım içinde olduğunu savunan Bilgin, "Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. Temmuz ayında bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" dedi.

Bilgin, katıldığı A-Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

'Asgari ücrete zam' mesajı veren Bilgin, "Hükümet olarak refah artışının bütün topluma yayılması için çalışıyoruz. Asgari ücrette çalışanları ve emekçileri koruyacak bir yaklaşım içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Enflasyonda düşme eğilimi olduğunu söyleyen Bilgin, pahalılığın hala yüksek seviyede olduğunu ise kabul etti. 

"Enflasyon düşüyor ama piyasadaki fiyatlar halen yüksek" diyen Bilgin, şöyle devam etti: "Biz sosyal devlet sorumluluğumuzda ücretleri koruyacak politikalar izleyeceğiz."

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI ARTIŞI

Emekliye refah payı yüzde kaç olacak? sorusuna yanıt vermeyen Bilgin, "Emekli temmuzda enflasyon farkı ve ciddi refah payı alacak" şeklinde konuştu.

Bilgin, şunları söyledi: "Türkiye'de yaklaşık 15 milyon emekli var. 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9 buçuk milyon civarında. Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek bu 9 milyon 500 bin insanımızın bir nebze de olsa nefes almalarını sağlayan bir düzenleme yaptık. Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Onlarda biraz rahatsızlık oluştu."

Yorumlar (0)