Gazete Kritik Ekonomi Bakan Şimşek'ten piyasa müdahalelerine ilişkin önemli açıklama!

Bakan Şimşek'ten piyasa müdahalelerine ilişkin önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasa bozucu işlemlerle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ve meşru hakların gözetildiğini açıkladı. Gelişmelerin finansal sisteme zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınacağı vurgulandı.

Bakan Şimşek'ten piyasa müdahalelerine ilişkin önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasa bozucu işlemlere karışanlara yönelik hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Adalet Bakanlığımız ile koordinasyon içinde fon yatırımcılarımızın meşru haklarını gözetiyoruz. Gelişmelerin finansal sisteme ve reel ekonomiye olumsuz yansımaması için başta piyasanın ihtiyaç duyduğu likidite olmak üzere gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fon soruşturması kapsamında yürütülen sürece ilişkin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, şunları kaydetti:

"Reel sektörümüzün yatırım, istihdam, üretim ve ihracat kapasitesini korumak önceliğimizdir. Piyasa bozucu işlemlere karışanlara yönelik hukuki süreç devam etmekte olup bu faaliyetlerle ilgisi bulunmayan kişi ve şirketlere yönelik herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Adalet Bakanlığımız ile koordinasyon içinde fon yatırımcılarımızın meşru haklarını gözetiyoruz. Gelişmelerin, finansal sisteme ve reel ekonomiye olumsuz yansımaması için başta piyasanın ihtiyaç duyduğu likidite olmak üzere gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz. Kamuoyunun, süreçle ilgili yetkili kurumlarımızın açıklamalarını takip etmesi önem taşımaktadır."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız