Asgari ücret 9 bin TL'nin altında olacağının işareti:Türk-İş toplantıya katılmıyor

Milyonların gözünü diktiği asgari ücrette sona yaklaşılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyo’nunda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, üçüncü toplantıda 9 bin TL’nin altında bir rakamı kabul etmeyeceğini belirtmişti.

EKONOMİ 22.12.2022, 12:13 22.12.2022, 12:18
Asgari ücret 9 bin TL'nin altında olacağının işareti:Türk-İş toplantıya katılmıyor

Komisyon toplantısı öncesinde gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda Türk-İş yönetimi sendikalara, “Sizin söylediğiniz rakamların altındaki bir asgari ücrete imza atmayacağız” dedi. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplandı. İşçi heyetine başkanlık yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 9 bin rakamını masaya getirdi. Ancak işveren tarafı kabul etmedi. Bunun üzerine Türk-İş masadan kalktı. Atalay, binayı terk ederken basın mensuplarına “20 gündür Türk-İş’in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi bakan beye ve komisyona söyledim. Türk-İş’in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız” açıklamasını yapmıştı.

Türk-İş'in asgari ücret açıklamasına katılmaması dünkü açıklamalarının altında bir rakam olacağı yorumunu birlikte getirdi.

Yorumlar (0)