Oya Ersoy:Öğrencilere şiddet uygulayan öğretmen derhal görevden alınmalıdır

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Manisa’nın Salihli ilçesinde, Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Şükrü Şahin K.,’nın öğrencilere şiddet uyguladığı iddialarını meclis gündemine taşıdı.

EĞİTİM 15.06.2022, 12:33
Oya Ersoy:Öğrencilere şiddet uygulayan öğretmen derhal görevden alınmalıdır

Şiddet uygulayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şükrü Şahin K., görevinden alınmalıdır!

Ersoy, okulda öğrenim gören öğrencilerin şiddet gördüğüne dair ifadelerin olduğunu ayrıca sınıf içerisinde de şiddete uğradıkları videoların basında yer aldığını söyleyerek, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şükrü Şahin K.,’nın görevinden vakit kaybetmeden derhal alınması gerektiğini dile getirdi.

Okul yönetimi neden öğrencilerin şiddete uğramasına göz yummuştur!

Öğretmen hakkında, okul yönetimi tarafından soruşturma açılıp açılmadığının da önemli olduğunu söyleyen Ersoy, öğrencilerin şikayetlerinin dikkate alınmayıp, yaşanan şiddetin araştırılmamış olmasının olayın üzerinin örtüldüğü konusunda endişe yarattığını ifade etmiştir.

Çocukların eğitimden, barınmaya, oyun oynamaktan beslenmeye kadar tüm ihtiyaçları giderilmelidir!

Son olarak Ersoy: “Bu ülkede çocukların güven içinde eğitim alacağı okulların, tehlikesiz bir biçimde oyun oynayacağı parkların, sokakların olmadığını söyleyerek ilgili tüm bakanlıkların sorunların çözümü için harekete geçmesi gerektiğini” söyledi.

Ersoy, konuya ilişkin yanıtlaması amacı ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’ soru önergesi vermiştir.

Bu bağlamda;

1.Milli Eğitim Bakanlığı olarak, öğrencilere sistematik şiddet uyguladığı görüntüleri basında yer alan, Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Şükrü Şahin K.’nın görevden alınması için talimat verdiniz mi?

2.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Şükrü Şahin K.’nın öğrencilere şiddet uyguladığı hakkında okul idaresinin bilgisi var mıdır?

3.Okul idaresi öğretmen hakkında herhangi bir soruşturma açmış mıdır?

Yorumlar (0)