OYA ERSOY: MEB gerici vakıf ve cemaatlerle yaptığı protokolleri iptal et

Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığını yargı kararlarını uygulamaya çağırarak, okullardan dini gerici dernek ve vakıfların çıkartılması ve yapılan tün anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin asıl sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Ersoy, adı geçen vakıf ve cemaatlerin okulların önünden dahi geçemeyeceğini söyledi.

EĞİTİM 15.12.2022, 11:33
OYA ERSOY: MEB gerici vakıf ve cemaatlerle yaptığı protokolleri iptal et

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığının Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin yanı sıra Nur Cemaatinin kolu olan Yazıcılar grubuna yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’yla “eğitimde iş birliği protokolü” imzalamasını meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda cemaat ve vakıflarla yaptığı protokolleri iptal etmelidir!

Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığının dini vakıf ve cemaatlerle son 10 yılda okullarda değerler eğitimi ve dini amaçlı eğitimler vermesi amacı ile yapmış olduğu anlaşmaların hukuka uygun olmadığını söyledi ve verilecek olan eğitimin bilimsel ve laik eğitim esaslarına göre yapılmadığının altını çizdi. Bu ülkede okullarda, öğrencilere eğitim verecek olan dernek ve vakıflar arasında hele ki yurtlarında çocuklara tecavüz eden Ensar Vakfı gibi kuruluşların hiç olamayacağını söyledi

Okulları gerici cemaatlere bırakmayacağız!

1 Eylül’de imzalanan protokole göre, MEB ve Hayrat Vakfı iş birliğinde Osmanlıca kurs ve seminerleri ile yarışmaların yanı sıra Kuran kursları ve okullarda “başat değerler eğitimine” ilişkin kurs, seminerler ve yaz okulları düzenlenebileceğinin söyleyen Ersoy, protokole göre tanıtımların organizasyonu bakanlık tarafından üstlenilecek, kurslarda görev almak üzere vakfın önerdiği eğiticilere de öncelik verileceği ifade edilmektedir. Ayrıca kurslar, vakıf tarafından sağlanan yerlerde, yani Halk Eğitim Merkezleri dışında gerçekleştirilebilecektir ifadesini kullandı.

Laik ve Bilimsel Eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Son olarak Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığını yargı kararlarını uygulamaya çağırarak, okullardan dini gerici dernek ve vakıfların çıkartılması ve yapılan tün anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin asıl sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Ersoy, adı geçen vakıf ve cemaatlerin okulların önünden dahi geçemeyeceğini söyledi.

Yorumlar (0)