Türkiye'ye Yaptırım Kararlarına Destek

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan Türkiye'ye karşı yaptırım kararlarına destek verdi. Trump'a yakınlığıyla bilinen senatör, "Kongre Türk saldırganlığı karşısında, bize IŞİD'i yok etmekte yardım eden Kürtlerin ve SDG'nin yanında durmaya kararlı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 30.10.2019, 11:20
Türkiye'ye Yaptırım Kararlarına Destek

ABD Temsilciler Meclisi’nin Suriye’deki harekâta tepki olarak Türkiye’ye karşı kabul ettiği iki kararın ardından gözler Senato’ya çevrilirken, Başkan Donald Trump’a yakınlığıyla tanınan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’dan tasarılara destek geldi.

Graham Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Senato’nun bu işi devam ettirmesini ve Türkiye’nin, onlar bize ve müttefiklerimize sorun yaratırken ABD’nin kenarda oturmayacağını tartışmasız bir şekilde görmesini sağlayacağını bekliyorum” dedi.

“Bu karmaşayı Erdoğan yarattı ve bunu çözmesi gerekiyor” diyen Graham, “Kongre Türk saldırganlığı karşısında, bize IŞİD’i yok etmekte yardım eden Kürtlerin ve SDG’nin yanında durmaya kararlı” ifadelerini kullandı.

Kıdemli bir Cumhuriyetçi senatör olan Graham, Türkiye’nin ABD ile birlikte güvenli bölge kurma girişimine destek vermiş ancak tek taraflı olduğu gerekçesiyle harekâta karşı çıkmıştı.

Graham’ın bu son açıklaması, Temsilciler Meclisi’nde alınan iki kararın Senato’daki Cumhuriyetçilerden de destek görebileceğine işaret.

Yorumlar (0)