Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği hayatını kaybedenlerden beşinin Türkiye kökenli olduğunu açıkladı

Almanya'nın batısındaki Hanau kentinde Çarşamba akşamı düzenlenen iki silahlı saldırıda dokuz kişi öldü. 43 yaşındaki zanlı ve annesi evlerinde ölü bulundu, zanlının intihar ettiği bildirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Saldırganın ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini gösteren çok fazla işaret var" dedi. BBC Türkçe'ye konuşan Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Basın Müşavirliği'nden Refik Soğukoğlu, hayatını kaybedenlerden beşinin Türkiye kökenli olduğunu söyledi.

DÜNYA 20.02.2020, 18:02
Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği hayatını kaybedenlerden beşinin Türkiye kökenli olduğunu açıkladı

CNN Türk yayınında soruları yanıtlayan Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ise "Maalesef bugün de korkumuzda haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıktı. Almanya'da yaşayan Türklere karşı ırkçı motifli ilk saldırı bu değil. Bundan sonra Alman makamlarının bu gruplara karşı daha sert ve güçlü önlemler alması talebimizi bir daha dile getiriyoruz" dedi.

Ali Kemal Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayın bireysel bir suçluya indirilmesi yanlıştır. Bütün bağlantılarının ortaya çıkarılması lazım."

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise "Saldırının perde arkasını netleştirmek için her şey yapılıyor. Vatandaşlarımızı kökenlerine ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz. Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumda bu zehir var, birçok suçun sorumlusu da bu zehirdir" diye konuştu.

Yorumlar (0)