Türk eşine torpil yaptırdığı için görevinden olmuştu:Eşine de para cezası verildi!

Almanya'nın finans merkezi Frankfurt'un Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann'ın Türkiye kökenli eşine torpil yapmak suçlamasıyla görevden alınması ve para cezasına çarptırılmasının ardından, eşi Zübeyde Feldmann'a da fatura kesilldi.

DÜNYA 13.01.2023, 19:46
Türk eşine torpil yaptırdığı için görevinden olmuştu:Eşine de para cezası verildi!

Kasımda Almanya'nın Frankfurt eyaletinde görevini kötüye kullanıp yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle referandum düzenlenerek büyükşehir belediye başkanlığından gönderilen Peter Feldmann'ın 'Türklerin eniştesi' lakabı almasına vesile olan eşi Zübeyde Feldmann'ın hiç çalışmadığı bir işte istihdam edilmesi mercek altına alındı.


Daha önce Sosyal Demokrat Partili Peter Feldmann'ın sosyal dayanışma faaliyetleri yürüten İşçi Refahı (Arbeiterwohlfahrt/AWO) adlı kuruluşu kollamak karşılığında, buradan seçim kampanyasına bağış topladığı ve önce sevgilisi, sonra eşi olan Zübeyde Temizel'in AWO'nun işlettiği Türkçe ve Almanca eğitim veren bir kreşte yüksek maaşla istihdam edilmesini sağladığı belirlenmişti.


Geçen ay Peter Feldmann'ı görevini kötüye kullanarak eşine haksız menfaat sağladığı gerekçesiyle mahkum eden Frankfurt Bölge Mahkemesi, günlük 175 eurodan 120 gün ceza almasına, yanısıra 6 bin euro tazminat ödemesine karar vererek toplam 27 bin euro para cezasına çarptırdı. Karar henüz yasal bağlayıcılık kazanmadı.


Bu arada Zübeyde Feldmann'ın AWO'nun Wiesbaden'deki Robert-Krekel Bakımevi'nde 2.5 yıl istihdam edilmesine rağmen hiç işe gitmemesi de yargı sürecine taşındı. Bölge Mahkemesi Sözcüsüne göre sahtekarlığa katkıda bulunmaktan 3 Ağustos'ta günlüğü 50 euro olmak üzere 120 gün para cezası ödeme emri alan Zübeyde Feldmann, bu karara yaptığı itirazı geri çekmezse ana davaya geçilecek.

Belediye başkanının zoruyla AWO'nun 2014'te işe aldığı Zübeyde Feldmann, önce birkaç aylığına stajyer, ardından kreş müdürü olarak çalıştı, ama bunun için gerekli eğitimleri tamamlamamıştı, dolayısıyla tecrübesizliğinden kaynaklanan pek çok şikayete neden oldu, üstelik karşılığında ortalamanın üzerinde maaş ve bir şirket arabası aldı.

Tanıkların 'Wiesbaden'deki Robert-Krekel Bakımevi'nde onu hiç görmedikleri, orada hiç çalışmadığına dair' aleyhte ifadeler verdikleri Zübeyde Feldmann için AWO Wiesbaden'in o dönemki genel müdürü Hannelore Richter, 'Müslümanlara manevi destek programı kapsamında part time işe alındığı, ama projeden hiçbir şey çıkmadığı, çok fazla kişinin müdahale ettiği, sonunda onu istihdam ettiklerini bile unuttukları' iddiasında bulundu.
Bölge mahkemesinin ceza emrine göre AWO'dan sahte sözleşmeyle ek maaş elde eden ve Richter ile arasında işe gitmeden maaş almaya dair sözlü anlaşma olan Zübeyde Feldmann'ın hiç çalışmadan bu işten kazandığı 13 bin 500 euroya da el konulacak.
Alman basınına göre bu süreçte Feldmann çifti ayrı yaşamaya başladı.

Yorumlar (0)