TSK TANKLARI SURİYE KONTROLÜNDEKİ TOPRAKLARA İNTİKAL EDİYOR

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib bölgesi kırsalındaki Suriye ordusu kontrolündeki topraklara Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tankları ve komandolar intikale başladı.

DÜNYA 20.02.2020, 15:55
TSK TANKLARI SURİYE KONTROLÜNDEKİ TOPRAKLARA İNTİKAL EDİYOR

DHA'nın aktardığına göre birlikler bir yandan da Suriye ordusunun ilerlemesini engellemek için Çok Namlulu Roket (ÇNR) ve fırtına obüsleriyle peş peşe atış yapıyor.

Suriye ordusunun ilerleyişini engellemek için sabah saatlerinde TSK cephelere tanklarla intikale başladı. TSK, İdlib’de rejimin sivillere yönelik saldırıları ve ilerleyişini engellemek için ÇNR ve fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yapıyor. Rejim uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre de "ılımlı askeri muhalifler" İdlib'in güneyinde askeri operasyon başlattı. Habere göre muhalifler, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi. Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

Yorumlar (0)