TikTok uygulamasından servet kazandı!

Milyonlarca kullanıcı sayısı ile dikkat çeken sosyal medya uygulaması TikTok, popüler kullanıcılarına servet kazandırıyor.

DÜNYA 01.03.2020, 02:17
TikTok uygulamasından servet kazandı!

2018 yılından itibaren bilinirliği artan sosyal medya platformu TikTok, içeriğinde bulundurduğu videolar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir araştırma yayınlayan teknoloji şirketleri, özellikle 13-32 yaş arası kullanıcılara hitap eden uygulamanın en popüler ismi Hintli Ashika Bhatia’nınTikTok videoları sayesinde 16 milyon dolar kazandığı belirledi.  Hazırlanan raporda Bhatia’nın sadece markalarla sponsorluk anlaşmalarından 10 milyon dolar gelir elde ettiği ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, 13-32 yaş grubunda yer alan bireylerin markaların hedefinde olduğu açıklanırken, gençlerin eskiden astronot, avukat , doktor olmak istediği, fakat günümüzde artık bu mesleklerin yerini sosyal medya fenomenliğinin aldığının altı çizildi.

ÖNLEM ALINDI

TikTok uygulamasının kullanım yaşının düşmesi ile birlikte önlem alan yetkililer, bir takım önlemlere başvurdu. Bu önlemler arasında yer alan uzaktan ebeveyn kontrolü ile ebeveynler, çocuklarının telefonlarındaki TikTok uygulamasını kendi telefonları ile eşleştirebilecek. Güvenlik sorunu hakkında endişelerinin bulunduğunu söyleyen bazın ebeveynler ise, alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünmüyor.

Kullanıcıların 15 saniyelik kısa videolar çekmesine olanak sağlayan TikTok uygulaması, 2019 Aralık ayında 40 milyon dolar gelir sağlarken, dünyada WhatsApp uygulamasından sonra en çok indirilen 2. uygulama olma ünvanını almıştı.

Yorumlar (0)