Soğuk Savaş sesleri geliyor

Rusya'nın İngiltere'deki eski Rus ajanı Skripal'i zehirleyerek suikast düzenlediğine dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Rusya ile Dünya ülkeleri arasındaki gerilim büyüyor. Bugün, Almanya Rus diplomatların sınır dışı edileceğini aktardıktan sonra ABD de 60 Rus diplomatı sınır dışı etti.

DÜNYA 26.03.2018, 16:44 26.03.2018, 16:44
Soğuk Savaş sesleri geliyor

Rusya ile İngiltere arasında başlayan “suikast” tartışmasına Dünya devleri de müdahil oluyor. İngiltere’nin Salisbury kentinde eski Rus ajanı ve kızının zehirlenmesinin ardından bugün sıcak bir gelişme yaşandı.

Geçen hafta İngiltere’nin Rus diplomatları sınır dışı etme kararının ardından bugün Almanya, Polonya ve ABD’den açıklamalar geldi. Almanya 4 Rus diplomatı sınır dışı ederken, Fransa 4 diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi.

Peş peşe gelen açıklamalar arasında Çekya Başbakanı Babis’inki de dikkat çekiciydi. Babis, 3 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar verildiğini açıklarken Ukrayna’dan da bir açıklama geldi. Ukrayna lideri Poroşenko, 13 Rus diplomatı, İngiltere ile yaşanan gerilim dolayısıyla sınır dışı etme kararı aldıklarını duyurdu.

Çekya’dan yapılan açıklamada Rus diplomatlara 1 Nisan’a kadar süre verildiği aktarıldı. Litvanya hükümeti tarafından yapılan açıklamada da 3 Rus diplomat sınır dışı edilirken, 44 kişinin de ülkeye girmesine yasak konuldu.

ABD ise 60 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini duyurdu.

Detaylar geliyor…

Yorumlar (0)