Rusya:Esad, Suriye'nin meşru devlet başkanıydı, öyle de kaldı

Gazetecilerin Paris ile Şam arasındaki karşılıklı suçlamalarla ilgili yorum talep ettiği Kremlin Sözcüsü Peskov, ''Esad Suriye'nin meşru devlet başkanıydı ve öyle de kaldı'' dedi.

DÜNYA 20.12.2017, 19:19 20.12.2017, 19:19
Rusya:Esad, Suriye'nin meşru devlet başkanıydı, öyle de kaldı

Sputniknews'in haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beşar Esad'ın Suriye'nin meşru devlet başkanı olduğunu ve öyle kaldığını söyledi. Gazetecilerin Paris ile Şam arasındaki karşılıklı suçlamalarla ilgili yorum talep ettiği Peskov, bu yönde bir açıklamada bulunmayı reddetti. Peskov "Şam ile Paris arasında kullanılan ifadelerle ilgili bir yorum yapmak istemiyoruz" dedi.

 


'İSTİKRARA SOMUT KATKI YAPILSIN'

Açıklamalarına "Suriye'deki istikrar sürecine somut katkılarda bulunabilecek tüm ülkelerin bunu yapması gerektiğini düşünüyoruz. Rusya bu anlamda bıkmadan usanmadan çalışmalar gerçekleştiriyor" sözleriyle devam eden Peskov "(Beşar) Esad'a gelince, Esad Suriye'nin meşru devlet başkanıydı ve öyle de kaldı" dedi.

 

'TERÖRE DESTEK' TARTIŞMASI
Kremlin: Putin-Esad görüşmesinin Soçi Zirvesi’nin başarısında büyük katkısı var
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin'i Hmeymim Üssü'nde ağırlamasının ardından yaptığı açıklamalar üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile aralarında söz düellosu yaşanmıştı. Esad "Fransa teröre desteğe öncülük etti ve ilk günlerden bu yana elini Suriyelilerin kanına buladı; yaklaşımlarında büyük bir değişiklik yaptıklarını da görmüyoruz" demişti. "Esad Suriyelilerin düşmanı, benim düşmanımsa IŞİD" karşılığını veren Macron, Suriye halkının IŞİD değil, Esad yüzünden evlerini terk ettiğini ileri sürmüştü.

 

Yorumlar (0)