New York'taki her 10 Latin'den 4'ü koronavirüs nedeniyle işini kaybetti

New York City Üniversitesi'nde kıdemli akademisyen Scott Ratzan tarafından yapılan araştırmada İspanyolca konuşan toplulukta işsizliğin daha fazla olduğu tespit edildi. Ratzan, New York’ta yaptığı anketlerde 10 Latin kökenli kişiden yaklaşık 4 kişinin koronavirüs sebebiyle işini kaybettiğini tespit etti.

DÜNYA 25.03.2020, 22:19 25.03.2020, 22:23
New York'taki her 10 Latin'den 4'ü koronavirüs nedeniyle işini kaybetti

NBC News’ın verdiği verilere göre, New York koronavirüs sebebiyle en çok hasar gören eyalet durumunda. Yaklaşık 26.000 doğrulanmış koronavirüs vakası ve 210 ölüm var. Ölüm ve vaka sayısının bu kadar çok olmasıyla eyaletin merkezi olan New York City’de de sıkı önlemler alındı.

Salı günü yayınlanan bir ankette, koronavirüs pandemisine bağlı iş kayıplarının New York'taki pek çok göçmen halk gibi Latin'leri de oldukça orantısız olarak etkilediği bulundu.New York Şehir Üniversitesi Halk Sağlığı ve Sağlık Politikası Enstitüsüraporuna göre, 1.000 kent sakinini araştıran uzmanlar, Latinlerin yüzde 41'inin kendilerinin veya başkalarının evlerindeki işlerini kaybettiğini söyledi.

“Muhtemelen İspanyol toplumunun çoğu restoran veya otel gibi hizmet işlerinde çalışmakta.” diyen Scott Ratzan, işlerini kaybeden çoğu kişinin de hizmet alanlarının kapatılması nedeniyle işsiz kaldığını belirtti. Ratzen’in yaptığı anketten alınan sonuçta yüzde 41 iş kaybı olan İspanyol kökenli kişiye karşılık, Latin olmayan beyaz ve Asya kökenli Amerikalı kişilerin yüzde 24'ünden azı ve Afrikalı Amerikalı katılımcıların yüzde 15'inin işlerini kaybettikleri ortaya çıkmıştır.

NBC News’ın verdiği verilere göre, New York koronavirüs sebebiyle en çok hasar gören eyalet durumunda. Yaklaşık 26.000 doğrulanmış koronavirüs vakası ve 210 ölüm var.

Yorumlar (0)